Patrik Laineen sopimustilanne tulee olemaan yksi kohta alkavan NHL-kauden suurista puheenaiheista. Laineen kaksivuotinen sopimus Winnipeg Jetsin kanssa päättyy kesällä 2021.

Elisa Viihde Viaplayn NHL-juontaja Iiro Harjula ei usko, että sopimus- tai siirtospekulaatiot tulevat näkymään Laineen pelaamisessa.

– Hän on viestinyt jo varsin vahvasti, että nämä eivät tule vaikuttamaan. Itselläni ei ole aihetta epäillä, etteikö näin olisi. Patrik Laine on tottunut pelaamaan kaikenlaisten spekulaatioiden vallitessa. Jos katsotaan viime kautta, niin senkin kauden osalta tuottamaan tulosta, Harjula kuittaa Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

– En usko, että Patrik Laine antaa tällaisten puheiden mennä peliotteisiinsa. Minulle on myös semmoinen kuva piirtynyt, että tuollainen on NHL:ssä arkipäivää, vaikka ei ehkä se, että on noin vahvasti otsikoissa, mitä hän tulee tällä kaudella olemaan. Varmasti jokaisessa pressitilaisuudessa häneltä tullaan sitä kysymään. Hänen vastailunsa näytti jo aika kypsältä training campin haastatteluissa. Enemmän tai vähemmän tuo on läsnä NHL-arjessa ja siihen totutaan. Jos sen antaa vaikuttaa omiin pelisuorituksiin, voi tulevaisuus olla haastavampaa NHL:ssä. En usko, että Patrik Laine antaa tämän mennä ihon alle, hän jatkaa.

Myös Aleksander Barkovin Florida Panthersin kanssa sopimus umpeutuu kesällä, ja hänen allekirjoituksestaan kamppaillaan varmasti siirtomarkkinoilla ahnaasti.

– Luulen kanssa, että se tulee olemaan aika kallis nimikirjoitus, ja maksajana ei tule olemaan Barkov, Harjula naurahtaa.