Paluu Tsaarin aikakauteen? Toisen polven pelaaja luottavaisena: ”Haluan vain nauttia futiksesta”

© Kuva: Juha Tamminen

Valeri Popovitch säkenöi Veikkausliigassa vuosien ajan ja ”Tsaari” on ylivoimainen ykkönen Veikkausliigahistorian maalitilastossa. Haka kunnioitti tähtipelaajaansa siten, että miehen paita, numero 14, jäädytettiin.

Mutta nyt sama numero on taas käytössä ja selässä on tuttu nimi: ”Popovitch”. Paitaa kantaa Valerin poika Anton, mies, jonka nimen Teemu Tainio kirjoittaa jotakuinkin ensimmäisenä kokoonpanolistaan – Haka kierrätti pelaajistoaan nousukaudellaan paljon, samoin Suomen cupissa, mutta Popovitch pelasi käytännössä aina.

Ja miksei olisi pelannut, sillä hän Hakan pelin aivot keskikentän kontrolloivassa roolissa ja ensisijainen erikoistilanteiden antaja. Isänsä tehoja on turha odottaa, sillä rooli on hyvin toisenlainen.

Anton Popovitchin tarina ja tausta ovat ymmärrettävästi kiinnostaneet Veikkausliigakauden kynnyksellä. Kun Ykkösessä saa vielä pelata kohtuullisen vähällä mediahuomiolla, on tilanne Veikkausliigassa toinen. Hänestä odotetaan yhtä kauden läpimurtopelaajista.

– En ota siitä mitään paineita, vaan haluan vain nauttia futiksesta. Itsellä sekä joukkueella kulkee tällä hetkellä. Se on pitkäjänteisen työn tulosta, Popovitch kertoo Hakan verkkosivuilla.

– Viime kausi oli tehojen muodossa eteenpäin menoa, mutta pelillisesti hyppäys ei ollut mielestäni niin iso. Pitkäjänteinen työ palkitaan.

Odotukset ovat luonnollisesti kovat Valkeakoskella. Popovitch ei ota asiasta paineita.

– Jos minusta puhutaan, niin en välitä siitä. Keskityn vain omaan hommaani. ”Teme” (valmentaja Teemu Tainio) on sanonut, että jos joukkueen peli kulkee, niin siinä samalla yksilöt nousevat esiin.

– Isoin asia on, että Hakan peli toimii, Anton Popovitch kertoi Hakan verkkosivuilla.

Hakan paluuottelu Veikkausliigatasolle pelataan Tehtaankentällä keskiviikkona. Vastaan tulee yksi mitalisuosikeista, FC Honka. Samalla nähdään myös Anton Popovitchin debyytti Veikkausliigassa, sillä numero 14 on miltei varmasti jälleen kerran Teemu Tainion pelaajalistan ykkösnimiä avauksessa.