Jääkiekon Champions Hockey League jatkuu tällä viikolla pienen tauon jälkeen, kun tiistaina ja keskiviikkona pelataan alkulohkojen viides kierros. Suomalaisjoukkueista tiistaina pelaavat Ilves ja Jukurit.

Ilves isännöi kello 19 Tampereella alkavassa ottelussa norjalaista Stavanger Oilersia. Tässä lohkossa vielä kaikilla neljällä joukkueella on mahdollisuus jatkoon, mutta lohkossa perää pitävä Ilves on tiistaina pakkovoiton edessä.

-CHL on meille edelleen todella tärkeä. Stavangerin kohtaaminen on taas hieno mahdollisuus niin pelaajille, valmentajille kuin koko organisaatiolle, Ilves-luotsi Jouko Myrrä puntaroi.

-Olemme pelanneet kotona pääasiassa laadukasta kiekkoa ja sitä lähdetään pelaamaan myös nyt, Myrrä jatkaa.

Joitain poissaoloja Ilveksellä on.

-Jokunen pelaaja on poissa, mutta täysi rosteri on mukana, Myrrä kertoo.

Jukurit on lohkossaan kuudella pinnallaan toisena ja Mikkelissä vierailee kolmen pisteen päässä oleva Sparta Praha. Voitto toisi Jukureille jatkopaikan. Myös tämä ottelu alkaa kello 19.

-Meillä on nyt kaksi ottelupalloa. Siitä lähdetään, että huomenna tulee voitto joku 60 tai 65 minuutin jälkeen. Muuta ei ole mielessä, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen huomauttaa.

Jokisen mukaan Sparta Prahan vahvuudet ovat hyvin tiedossa.

-Sieltä tulee laadukas joukkue, jolla on vahva pakisto. Heitä meidän pitää pystyä väsyttämään, Jokinen miettii.

Aivan parhaalla kokoonpanollaan mikkeliläiset eivät tshekkejä vastaan pääse pelaamaan.

-Viime viikolla putosi riveistä kaksi top-9 -hyökkääjää. Lisäksi täällä on vähän flunssa-aaltoa, joten vasta aamulla näkee pelaavan kokoonpanon, Jokinen sanoo.

Lähde: CHL:n tiedote