Aino-Kaisa Saarinen oli yksi maanantain juhlituista sankareista, kun viimeisetkin suomalaiset saapuivat Sotshin olympialaisista kotimaahan.

Aino-Kaisa Saarinen saapui Suomen joukkueen kanssa Helsinki-Vantaalle maanantaina ja tervehti sydämellisesti paikalle saapuneita läheisiään.

– Olo on todella iloinen, onnellinen ja toisaalta huojentunut. Kisat menivät paremmin kuin uskalsin odottaakaan. Oli hienoa huomata, että sieltä löytyy se vanha Aikku, joka pystyy kisoissa tärkeässä paikassa tuomaan parhaansa esille. Hienoa, että se ei ollut kadonnut minnekään, Saarinen tunnelmoi.

Saarisen viime kausi ja olympialaisia edeltänyt syksy eivät olleet helpoimmasta päästä. Urheilija kertoi itseluottamuksen kuitenkin olleen kunnossa heti kisojen alusta.

– Viikkoa ennen viimeisessä maailmancupissa olin yhdeksäs. Minulla oli todella surkea suksi. Jäin 1,13 minuuttia Maritille [Björgen], joka voitti. Jäin hänelle laskuissa minuutin. Olin sektoriaikojen perusteella kuitenkin ylämäissä toiseksi nopein. Se toi tunteen, että olen riittävän hyvässä kunnossa tuloksen tekemiseen. Se auttaa myös korvien väliin kummasti.

Saarisen seuraava haaste on jo kulman takana, kun viikonloppuna kilpaillaan perinteikkäät Salpausselän kisat hänen kotimaisemissaan Lahdessa.

– On tietysti haaste, että siellä on vapaan sprintti ja vapaan kymppi. Mutta kyllä sitä jaksaa jatkaa, ”Aikku” vakuutti.