Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön ja olympiajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski on saanut viime päivinä osakseen täyslaidallisen kritiikkiä. Entinen mäkihyppyvalmentaja aloitti pestissään neljä vuotta sitten.

Hän astui virkaan rehevällä tulos tai ulos -asenteella. Suomella on tällä hetkellä Rion olympialaisista tilillään yksi pronssinen mitali. Kojonkoski itse on tehnyt vastikään neljän vuoden jatkosopimuksen. Hän oli ymmärrettävästi melko vaitonainen, kun Yle peräsi häneltä kommenttia koskien neljän vuoden takaisia lausuntoja.

– Minä koen, että olemme hyvällä matkalla, kuten myös ympäristömme. Mutta olemme alkutaipaleella. Haluamme vierittää palloa menestykseen asti, mutta se ottaa aikansa. Toivon, että kärsivällisyys riittää siihen. Jos koko ajan vaihdamme suuntaa, se ei johda mihinkään, pomo pyöritteli perjantaina.

Sosiaalinen media on tietysti ottanut Kojonkosken hampaisiinsa. Muun muassa entinen huippujalkapalloilija Atik Ismail näkisi mielellään selonteon, missä käytäisiin läpi Kojonkosken saavutukset huippuvirassaan.

 

Atik Ismail

@atikhjk
Tietokirjailijana odotan Olympiakomitean tilausta teoksesta Mika Kojonkosken saavutukset huippu-urheilun yksikön johtajana. #Rio2016