Viime vuosina hurjasta menestyksestä nauttinut Tappara lähtee kauteen uudistuneella joukkueella. Joukkue menetti kovia pelaajia, mutta heiltä odotetaan jälleen totuttua menestystä. Viime kaudella Tappara ei löytänyt täyttä potentiaaliaan. Konkarivalmentaja Ismo Lehkonen kertoo Arvokisat -sivuston haastattelussa oman näkemyksnsä tamperelaisten viime kaudesta ja tulevasta.

– Katselin viime vuonna melkein kaikki Tapparan pelit myös. Lehtosen Bobby (Mikko) oli minulle tuttu pelaaja. Hän sai pelata paljon ja pelasi ihan hyvän kauden, mutta kysymysmerkki tuleekin siitä, että kuinka moni Tapparan pelaaja pelasi omiin taitoihinsa nähden elämänsä kauden?

Lehkonen vastaa itse omaan kysymykseensä.

– Ei oikeastaan ketään. Tappara ottaa todennäköisesti pelillisesti alkavalla kaudella askeleita eteenpäin. Voi olla, että rosterin laatu oli viime kaudella haittatekijä. Nyt Tapparan tuntien siellä otetaan isompia askeleita eteenpäin nimettömämmällä joukkueella, eikä enää tuijotella viereen.

Tapparalla oli viime kaudella niin kova rosteri, että he lähtivät lähes joka peliin voittajasuosikkeina. Tappio pelistä tiesi aina pettymystä. Joukkue tiedosti kuitenkin itse tasonsa. Jopa liian hyvin.

– Mä en saanut otetta Tapparaan. Alkukaudella heillä oli CHL:ssä paljon hyviä juttuja. Tuliko runkosarjassa kuitenkin sellainen just another day in office -mentaliteetti ja peleissä mentiin matalan aidan kautta? Enää ei haettukaan niitä elementtejä, joita piti. He saivat voittoja runkosarjassa – en sano steriilillä tussuttelulla, mutta he tiesivät jäälle mennessään, että he voittavat pelin ja pääsevät hyvissä asemissa pudotuspeleihin. Heidän ei tarvinnut ottaa koneista täysiä tehoja irti, Lehkonen pohtii.

Minkäänlaiseen ”ohikauteen” kokenut valmentaja ei Tapparan kohdalla kuitenkaan usko.

– Voi olla, että nyt on enemmän nälkää näyttää kaikille muille, että he pystyvät pelaamaan paljon parempaa jääkiekkoa. En väheksy koskaan Tapparaa, Lehkonen naurahtaa.