Edmonton Oilersin supertähtien Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin hurja pistetahti NHL:n pudotuspeleissä uhkaa jo Wayne Gretzkyn yhden pudotuspelikevään piste-ennätystä.

Gretzky teki kauden 1984-85 pudotuspeleissä 18 ottelussa tehot 17+30=47. ”The Great Onen” pistekeskiarvo oli tuolloin 2,61 pistettä ottelua kohden.

Oilersin nykytähtien tämän hetken pistesaldo on 7+19 eli 26 pistettä. McDavid ja Draisaitl ovat tehneet tehonsa 12 ottelussa eli heidän pistekeskiarvonsa ovat 2,17 pistettä ottelua kohden.

Jos Oilers etenee Stanley Cupin finaaleihin, tulevat he pelaamaan vielä ainakin kahdeksan ottelua. Tällä pistetahdilla he päätyisivät siinä tapauksessa 43-44 pisteeseen. Toki on oletettua, että sekä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä alkava konferenssifinaalisarja Colorado Avalanchea vastaan että mahdollinen finaalisarja tulisivat venymään neljää ottelua pidemmiksi. Näin ollen Gretzkyn ennätys voi hyvinkin rikkoutua.

Edmonton ja Colorado pelaavat NHL:n läntisen konferenssin ensimmäisen finaaliottelun varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Ottelu tulee suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Elisa Viihde Viaplaysta ja V Sport Suomi 1 -kanavalta kello 3.05.