Barcelonaa ei tunneta maailman kärsivällisimpänä seurana, kun puhutaan menestyksestä. Jos menestystä ei tule, muutoksia tapahtuu. Nyt menestystä ei näytä tulevan millään rintamalla, joten jotain pitäisi tehdä: olisiko jo johdon aika nähdä oman katastrofipäätöksensä seuraukset ja tehdä jotain?

Ronald Koemanin valinta Barcelonan valmentajaksi oli alusta alkaen tuomittu epäonnistumaan ja nyt näitä hedelmiä korjataan. Barcelonan fanien suruksi ja monen muun iloksi. Kun nimitys tuli julki, useampi Koemanin alaisuudessa pelannut pelaaja Espanjasta ja muualta Euroopasta myhäili (ja näitä pelaajia on paljon, niin monessa seurassa Koeman on ehtinyt valmentaa): nyt alkaa Barcelonan alamäki. Ja näin tapahtui.

Barcelonassa muistetaan suuret voitot vuosikymmeniä. Mutta siellä muistetaan myös nöyryyttävimmät tappiot yhtä kauan. Viime kauden Mestarien liigan Bayern -nöyryytyksen jälkeen oli selvää, että valmentaja lähtee. Yhtä selvää pitäisi olla, ettei jalkapallopiireissä äärettömän ylimielisenä besserwisserinä tunnettu Koeman yksinkertaisesti voi tuoda sellaisia tuloksia, johon Barcelona on tottunut.

Kyllä, talous menee päin helvettiä. Kyllä, Messin ympärillä käydään kaikenlaista keskustelua. Kyllä, tyhjät katsomot rassaavat. Kyllä, kulisseissa käydään valtataistelua. Mutta mikään näistä asioista ei ole riittävä selitys sille, että joukkue on käytännössä menettänyt Espanjan mestaruuden ja sen, että PSG tulee Camp Noulle ja voittaa 4-1!!! Ilman mitään jossitteluja ja ilman Neymaria sekä Angel di Mariaa.

Jos Barcelona on mitenkään entisensä, Koemanille näytetään ovea lähipäivinä. Jos näin ei tapahdu, Barca hyväksyy sen, että pokaaleita ei ihan vähän aikaan tule.

Vaikka mainittuja taustavaikeuksia on, tuolla nimilistalla, jolla Barcelona operoi, pitää pystyä parempaan. Nyt on kuitenkin selvää, ettei näin tule tapahtumaan nykyvalmennuksessa.