Entinen suurseura Sunderland on viimeisen vuosikymmenen ollut melkoisessa luisussa. Putoaminen perättäisinä vuosina Valioliigasta ja Championshipistä peräti League Oneen saakka on tullut futisfaneille tutuksi mm. Netflixin mainiosta ”Sunderland ´til I die” -dokumentista.

Juonenkäänne positiivisempaan saattaa kuitenkin olla edessä jo runsaan kahden viikon päästä, kun Sunderland selvitti tiensä League Onen nousufinaaliin Wembleylle Wycombe Wanderersia vastaan. Vaikka Championship-status ei satoja miljoonia puntia seuralle takaakaan, olisi askel ylöspäin kuitenkin selvä merkki siitä, että Sunderland on korpitaipaleensa käynyt.

Seurauskollisuuden puutteesta ei joukkueen kannattajia voida syyttää, sillä karsinnan ensimmäistä osaottelua oli Stadium of Lightilla seuraamassa peräti 44700 katsojaa. Melko kunnioitettava yleisömäärä League Onen seuralla. Nousu nostaisi Sunderlandin myös taloudellisesti aivan toiseen luokkaan, sillä TV- ja markkinointikorvaukset pyörivät Championshipissa kymmenissä miljoonissa punnissa seuraa kohtaan, kun vastaavat summat League Onessa ovat 5-10 miljoonan punnan luokkaa.

Katso League Onen nousufinaali Sunderland-Wycombe Elisa Viihde Viaplaysta sekä V Sportin kanavilta.