Paris Saint-Germain on noussut eurooppalaisten jalkapalloseurojen kärkikastiin. Mutta onko sillä mahdollisuuksia haastaa oikeasti tällä kaudella Mestarien liigassa Bayern Münchenin, Barcelonan ja Real Madridin kaltaisia jättejä? Mitä sanoo sivustomme asiantuntija Lauri Hollo?

-Saattaa olla, mutta joitakin kysymysmerkkejä on ilmassa. PSG pelasi tänään hyvän ottelun Chelseaa vastaan ja voitti 2-1, mutta ei esitys mitenkään suvereeni ollut.

Mistä kinnaa?

– Ei pelillisesti kovin monesta kohtaa, mutta aika monta kertaa Chelsea pystyi murtamaan PSG:n puolustuksen. Maalipaikkoja oli, eikä olisi ollut suuri vääryys, vaikka Chelsea olisi voittanut ottelun.

Miksi näin kävi?

– Näkisin suurimmaksi syyksi sen, että PSG ei joudu Ranskan liigassa juurikaan äärirajoille. He eivät ole vieläkään hävinneet yhtään liigaottelua ja ero sarjakakkoseen on jo uskomattomat 24 pistettä. Ihan pian tulee täyteen vuosi ilman tappiota kotiliigassa. Sellainen ei vain yksinkertaisesti valmista joukkuetta riittävästi näihin Mestarien liigan kamppailuihin, joissa olisi saatava ihan kaikki irti.

– Vaikka PSG voitti, Chelsea teki tärkeän vierasmaalin. Sille riittää 1-0-voitto kotona, ja Guus Hiddink pystyy organisoimaan joukkueensa ihan taatusti sellaiseen suoritustasoon. Toki eri asia on, jos PSG saa maalin ensin.

Joukkue on kuitenkin täynnä kallispalkkaisia supertähtiä ja Laurent Blanc on osaava valmentaja, kaikkien palikoiden pitäisi olla kohdallaan.

– Niin pitäisi. Mutta joukkueen otteista etenkin puolustussuuntaan näkyy vahvasti se, että he eivät ole tottuneet siihen, kun pallonhallinta on vastustajalla ja paine omassa päässä. Kun ne askelmerkit eivät ole kohdillaan, syntyy pienen pieni hämmennys ja jopa Valioliigassa taaplanneen Chelsean kaltainen joukkue pystyi käyttämään nuo hetket hyväkseen. Mitä tekisikään Barcelona tai Bayern München?

– Nytkin tilanne on se, että PSG pelaa kolmen seuraavan viikon aikana neljä käytännössä merkityksetöntä peliä, kunnes sen pitäisi olla Chelsean vieraana terävimmillään kuin kertaakaan tällä kaudella toisessa osaottelussa. PSG pelaa ikään kuin väärässä liigassa.

– Moni muu ranskalaisseura on pumpattu tyhjiin, kun muissa maissa liigajoukkueiden TV-rahat ovat täysin eri luokkaa ja niillä on mahdollisuus maksaa paljon parempia palkkoja. Totta kai pelaajat menevät sinne, missä eniten maksetaan. PSG:n ökyrikkailla omistajilla on millä mällätä, heille ei ole suven eikä talven merkitystä sillä, kuinka paljon sponsorirahaa tulee tai on tulematta.

No mitä luulet, kuinka PSG:n ja Chelsean toisessa osaottelussa käy?

– Uskon että huikeiden yksilöidensä avulla PSG naaraa kuitenkin tasapelin ja menee jatkoon. Mutta on ymmärrettävä, että Chelsea ei ole tällä hetkellä mittari eurojalkapallon huipulta. Vaikka Guus Hiddink on saanut joukkueen jälleen voittamaan, se on pumpulia espanjalaisjättien, Bayern Münchenin ja Manchester Cityn rinnalla.

Eli?

– PSG ei mene tällä kaudella Mestarien liigan finaaliin. Rahalla saa, mutta ei ihan kaikkea.