Norwich-manageri Daniel Farken aivoituksia on ajoittain vaikea ymmärtää. Näin oli myös lauantaina, kun Norwich ja Brighton pelasivat erittäin vaisun ottelun, jonka vierasjoukkue lopulta vei lukemin 1-0.

Jos tulosta peilataan Norwichin viimeaikaisiin suorituksiin, ei numeroita voi pitää poikkeuksellisina. Sen sijaan muutaman ajatuksen voi uhrata sille, miksi Norwich penkittää kahta parasta maalintekijäänsä Teemu Pukkia ja Troy Cantwellia.

Kanarialinnut ovat koronatauon jälkeen hävinneet jokaisen ottelunsa, ja joukkueen ainoa maali on syntynyt FA cupissa Manchester Unitedia vastaan. Hämmentävintä tilanteessa on se, että sitä mukaa kun tappioita on kertynyt, on esimerkiksi Teemu Pukin peliaika vähentynyt peli peliltä.

Liekö tämän takana sitten vaikkapa tieto siitä, että Pukki on joka tapauksessa vaihtamassa maisemaa kauden jälkeen? Paljon jossiteltavaa Pukin vähäinen peliaika silti jättää.

Farken selitys Pukin vähentyneeseen peliaikaan ei täysin kestä päivänvaloa, pyörittelee asiaa kuinka sinivalkoisesti tahansa.

– Teemu Pukki on vaarallisimmillaan otteluiden lopulla. Kun hänet vaihdetaan kentälle väsyneitä puolustajia vastaan, hän muodostaa todellisen uhkan, manageri Farke filosofoi Brighton-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Näin ei valitettavasti ole käynyt yhdessäkään ottelussa koronatauon jälkeen. Ehkäpä käynnissä ovat pitkät jäähyväiset?

Norwich yrittää tarttua seuraavan kerran oljenkorteen tulevana tiistaina, kun joukkue matkaa Vicarage Roadille Watfordin vieraaksi. Katso ottelu V Sport jalkapallokanavalta tai Viaplay.fi:stä klo 20.00 alkaen.