Ruotsalaisseura Varberg solmi joulukuussa sopimuksen kokeneen Elmin Nurkicin kanssa ja vieraili Ruotsin Cupin lohkovaiheen päätösottelussa Österin kotihallissa – Nurkicille enemmän kuin tutussa paikassa.

Ennen lyhyttä visiittiään Norjaan Nurkic edusti Österiä peräti kymmenen vuoden ajan ja tämä tuli konkreettisesti esille ottelun lopussa. Tasapelitilanteessa kumpikin metsästi tiukasti voittomaalia pitääkseen yllä ohuet jatkohaaveensa, kun Varberg sai rajaheiton, jota Nurkic meni heittämään.

Nurkic pyrki saamaan pallon pelin nopeasti ja heitti sen joukkuekaverilleen, mutta ei vihreäpaitaiselle varbergilaiselle vaan punapaitaiselle österiläiselle.

– Se on selkäytimessä kymmenen Öster-vuoden jälkeen. Halusin heittää nopeasti ja hain vihreitä kanssapelaajiani, mutta heitin sitten punaiselle. Joukkuekaverini olivat aika ihmeissään ja ehdin ajatella mitä h…ttiä minä oikein teen, ei tuo ole enää minun joukkueeni, Nurkic kertoi Aftonbladetille.

Ihmettelyä riitti, mutta Varbergin pelaajat ja muutkin ovat kuitanneet asian lopulta huumorilla.

– He lähinnä katsoivat minua kuin minulla olisi vikaa päässäni. Se oli minulta nopea reaktio siinä hallissa jossa olen harjoitellut kymmenen vuotta. Moni on ottanut yhteyttä ja nauranut minulle, mutta sen olen ansainnut.

Nurkic toivoo asian pysyvän myös Österin mielessä seuraavaa kertaa ajatellen.

– Kun seuraavaksi pelaan Österiä vastaan pitää ajatella kerran enemmän ennen kuin syöttää kellekään. Ehkä he voisivat kuitenkin olla kohteliaita ja antaa pallon minulle kerran takaisin ensin.