Entinen F1-maailmanmestari Nico Rosberg vetäytyi maailmanmestaruutensa jälkeen kilparadoilta, mutta seuraa formuloita edelleen tarkasti. Mies on tälläkin hetkellä ainoa ihminen, joka on onnistunut voittamaan Lewis Hamiltonin mestaruustaistossa vuonna 2014 alkaneella hybridiaikakaudella.

Erityisesti Ferrarin ja Sebastian Vettelin toiminta aiheuttaa ihmetystä Rosbergissa. Vettelin ajamisen taso hämmästyttää Rosbergia.

– Kaikki riippuu tasaisuudesta, ja hän on toiminut täysin päinvastoin. Viime kuukausina hän on suoraan sanottuna ajanut ihan miten sattuu. On uskomatonta, miten yksipuolinen MM-taistelu on ollut kesän jälkeen. Näytti jopa siltä, että Vettel voittaisi mestaruuden, mutta sitten tilanne on mennyt täysin toiseen suuntaan, Hamilton on ollut ylivoimainen, Rosberg lataa.

Ferrarin kisataktiikkakin saa osansa. Japanin GP:ssä Kimi Räikkösen annettiin jäädä Vettelin edelle, vaikka saksalainen olisi kipeästi tarvinnut lisäpisteitä. Ferrari olisi voinut antaa tallimääräyksen Räikköselle päästää Vettel ohi. Ratkaisu ei uppoa Rosbergin ymmärrykseen.

– Minkä helvetin takia he eivät tehneet sitä? Tämä on MM-taistelu, jossa he tarvitsevat kaikki mahdolliset pisteet pitääkseen toiveensa elossa. Ihmettelin silloin, että mitä oikein on meneillään. Kyse on viidennestä ja kuudennesta sijasta, tehkää se hiton vaihto, Rosberg tylyttää.