Näin paljon CHL:n voittaja kuittaa – ”Palkintoraha vaikuttaa sarjan arvostukseen paljon”

© Kuva: Getty Images

Champions Hockey League pelataan tänä vuonna yhden välivuoden jälkeen. Koronavuodesta huolimatta CHL:n tämän vuoden palkintorahat kasvoivat kahden vuoden takaiseen.

Kaudella 2019-20 palkintorahaa oli jaossa yhteensä 2,34 miljoonaa euroa ja voittaja sai 365 000 euroa. Viime kaudeksi palkintorahat olisivat pompanneet jo yli kolmen miljoonan ja tällä kaudella luku on 3,31 miljoonaa. Pelkästä lohkovaiheeseen osallistumisesta saa 60 000 euroa ja voittaja kuittaa lähes 500 000 euron potin. Ensi kaudella palkintorahat nousevat entisestään.

Tappara on yksi kolmesta joukkueesta, joka on ollut jokaisena kautena mukana. Muut joukkueet ovat neljästi mestaruuden voittanut ruotsalainen Frölunda sekä sveitsiläinen Zug. Tamperelaisten päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan kasvava palkintosumma herättää varmasti hieman uinuvia jääkiekkofaneja.

– Uskon, että palkintoraha vaikuttaa sarjan arvostukseen ja kiinnostukseen paljon. Jos miettii valmennuksen tai joukkueen näkökulmasta, niin vaikka palkintoraha olisi nolla euroa, niin luulen meidän suhtautuvan samalla tavalla. Nämä pelit ovat kuitenkin sellaisia, että pitää olla hyvin valmistautunut voittaakseen ja pärjätäkseen . Ei joukkueemme tai valmennus siinä hetkessä niitä rahoja mieti, mutta varmasti se liigan kiinnostusta lisää ja hyvä niin, Tapola arvioi CHL:n lehdistötilaisuudessa.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltosen mukaan seura satsaa turnaukseen paljon.

– Kokemukset rikastuttavat, ja jos menee hyvin, niin kassakin rikastuu. Mutta sinne on vielä pitkä matka, ja kyllä tässä ollaan ihan valmiina satsaamaankin siihen, että saadaan näitä pelejä pelattua.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.