Columbus Blue Jackets omaa kaksi varausvuoroa tulevan kesän NHL-draftissa. Columbuksen sijat ovat kuusi ja 12.

Kuudes vuoro ratkesi Columbukselle lopullisesti tiistain ja keskiviikon välisen yön arvonnassa. Tuo sija oli peruja Columbuksen ja Chicago Blackhawksin pelaajakaupasta, jossa Chicago hankki viime kesänä Columbuksesta tähtipuolustaja Seth Jonesin. Jones-kaupassa oli liikkunut jo varausvuoroja ja Adam Boqvist.

Suomalaiset lupaukset Joakim Kemell ja Brad Lambert ovat asiantuntija-arvioiden mukaan käytettävissä vielä Columbuksen vuorojen koittaessa.

– Optimaalinen tilanne olisi ollut se, että me olisimme voittaneet arvonnan ja saaneet kakkossijan ja sitten Chicago olisi saanut kolmannen sijan. Montreal olisi pitänyt ykköspaikan ja meillä olisi ollut kakkos- ja kolmosvaraukset. Se olisi ollut paras tulos, sanoi GM Jarmo Kekäläinen seuran sivuilla julkaistulla videolla.

Ykkösvaraus ei olisi ollut NHL:n sääntöjen mukaan mahdollista tulla Columbukselle. Myös Chicagolta saadun vuoron käyttövuosi riippui siitä, mille sijalle Chicago arvottaisiin tänä vuonna.

– Puhuimme asiasta etukäteen, eikä sillä olisi ollut väliä, tulisivatko sijat kuusi ja 12 nyt, vai olisiko se (Chicagolta saatu varaus) siirtynyt ensi vuoteen. Nyt pitää alkaa töihin scouttien kanssa ja valita hyviä pelaajia sijoilla kuusi ja 12. Saimme Cole Sillingerin viime vuonna sijalta 12, joten silläkin sijalla on vielä varattavana todella hyviä pelaajia, Kekäläinen sanoi.

Keskushyökkääjä Sillinger pelasi tällä kaudella Columbuksessa 79 ottelua tehoin 16+15.

NHL:ää voi seurata Elisa Viihde Viaplayn ja V Sport -kanavien kautta.