Näillä pelaajilla Suomi lähtee Kultaiseen liigaan – urheilutoiminnan johtaja valitsi

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Lentopallon miesten maajoukkueryhmään Euroopan Kultaiseen liigaan on nimetty alustavasti 22 pelaajaa. Ryhmää voidaan täydentää vielä neljällä pelaajalla myöhemmin.

Aivan uusina kasvoina maajoukkueen listalla ovat yleispelaajat Ilari Toimela ja Tapio Toiviainen. Toimela liittyy ensimmäiselle leirille Rantaperkiön Iskun 1-sarjapelaajana ja VaLePan farmipelaajana. Erittäin monipuolinen Toiviainen esitti vahvoja otteita kuluneella kaudella Hurrikaani-Loimaassa.

Kultaisen liigan pelaajalistan kokoaminen oli varsin poikkeuksellista. Päävalmentajan puuttuessa listan keräsi urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi.

– Kaikkea roolissani näemmä pääsee tekemään. Olimme ilman päävalmentajaa ja Euroopan liiton CEV:n säännöt edellyttivät pelaajien nimilistaa jo nyt. Kokosin listalle pelaajat aiempien maajoukkuekokemusten ja kuluneen kauden näyttöjen perusteella. Lisäksi meillä on pelipaikkoja, joihin katsastamme mitat täyttäviä pelaajia. Kiitos pelaajien katsastuksesta panoksensa antaneille valmentajille, Heikkiniemi sanoo.

– Tässä vaiheessa nimetään 22 pelaajaa, mutta vielä neljälle pelaajalle annetaan mahdollisuus murtautua kokoonpanoon. Ensimmäiselle leirille saa kutsun 26 pelaajaa.

– Muutama pelaaja on toipilaana ja heidän kuntoutumistaan seurataan päivittäin. Uuden valmentajan on mahdollista ensimmäiselle leirille osallistuvista nostaa pelaajia kokoonpanoon. Lisäksi seuraavallekin leirille hän voi kutsua halutessaan uusia ja jättää heille näytön paikan.

Maajoukkueen ensimmäinen leiri alkaa 6. toukokuuta Kuortaneella ja ensimmäinen ottelu on 25.5. Tampereella. Silloin Suomi kohtaa Ukrainan Euroopan Kultaisessa liigassa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?