Jääkiekon emämaa Kanada nujersi toisessa välierässä niukasti USA:n lukemin 1-0 (0-0, 1-0, 0-0). Ottelusta odotettiin lähtökohtaisesti tasaista, mutta lievä suosikki Kanada piti pintansa ja eteni sunnuntaina pelattavaan finaaliin Ruotsia vastaan.

USA ja Leijonat kohtaavat lauantaina klo 17.00 alkaen pronssipelissä.

Ottelun ainoa maali syntyi toisen erän alussa. Kanada voitti hyökkäyspään aloituksen ja pelasi kiekkoa maalin taakse.

Kiekko palautettiin siniviivan tuntumaan, mistä Jay Bouwmeester latasi matalan kiekon maalin edustalle, minkä Jamie Benn ohjasi ohi jenkkivahdin.

Kanadan Chris Kunitzilla oli upea paikka ratkaista ottelu noin viisi minuuttia ennen loppusummeria, mutta rystynosto irtokiekosta nousi yli maalin.

USA haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta selviä maalipaikkoja ei syntynyt ja Kanada eteni finaaliin 1-0-lukemin.

Kanadan maalilla Carey Price pelasi nollapelin 31 torjunnalla. USA:n maalilla Jonathan Quick pelasi myös mainiosti torjuen 36 kertaa.