Aiemmat MM-lopputurnaukset:

2 (1994 ja 2010). Jäi molemmilla kerroilla alkulohkoon. Kaikkiaan kuudesta pelistä tuloksena on vain yksi voitto. Vuonna 1994 Kreikka jäi jopa ilman maalia.

Tie Brasiliaan:

Toiset pitivät Kreikan karsintaurakkaa unettavana, toiset taas onnistuneena. Maa keräsi niin paljon pisteitä (25), että niillä olisi voitettu viisi kahdeksasta karsintalohkosta. Bosnia-Herzegovina vei kuitenkin lohkon ykköspaikan maalieron turvin ja Kreikka joutui playoff-otteluun Romaniaa vastaan. Siitä parista helleenit jatkoivat yhteismaalein 4-2 (3-1 kotona, 1-1 Romaniassa). Kolme maaleista merkittiin Fulhamin kärkipelaajalle Kostas Mitrogloulle. Kreikka voitti kaikkiaan viisi karsintaottelua lukemin 1-0.

Kenraaliharjoitus:

Kreikka – Bolivia 2-1 (New Jersey, USA)

Asetelmat:

Kenraaliharjoituksen kaksi maalia Boliviaa vastaan olivat toden totta toivottuja Kreikalle ja sen päävalmentajalle Fernando Santosille. Neljässä aiemmassa maaottelussa vuoden 2004 Euroopan mestari oli osunut vain kerran, joskin omiinkaan ei ollut mennyt kuin kolme osumaa – kaksi niistä huolta aiheuttaneessa 0-2-tappiossa Etelä-Korealle maaliskuussa.

Karsintasankari Mitrogloun pelikunto on arvoitus. Hän pelasi Fulhamissa loppukaudella, mutta ei ollut loukkaantumisensa jäljiltä täydessä pelikunnossa. Schalken Kyriakos Papadopoulosin poissaolo on merkittävä.

Portugalilainen Santos on tuttu mies Kreikassa ja myös hyvin pidetty maassa. Hän on todennut tuntevansa itsensä kreikkalaiseksi ja on jatkanut myös maan nykytrendin mukaista linjaa maajoukkueen kanssa: Kreikka luottaa puolustukseen – siitä kertovat jo viisi 1-0-voittoa karsinnoissa. Santos ei ole aiemmin valmentanut MM-kisoissa. Hän jättää paikkansa kesän jälkeen.

C-lohkossa maa saa vastaansa kolme täysin erityyppistä vastustajaa erilaisista kulttuureista. Kolumbia avausottelussa on suuri haaste, sen jälkeen vastaan asettuvat Japani ja Norsunluurannikko. Kaikissa maissa jatkoonpääsyä pidetään mahdollisena.

Suomalaisittain joukkue on erittäin mielenkiintoista seurattavaa, onhan FIFA-rankingin 12. sijaa hallussaan pitävä Kreikka Huuhkajien lohkossa syksyllä alkavissa EM-karsinnoissa.

Erikoista:

Siirryttyään Fulhamiin, Giorgios Karagounis muutti Thames-joen varrella sijaitsevaan asuntoon, jossa naapureina häärivät mm. Juan Mata ja Oscar. Siinä höynässä olisi pihapeleissä saattanut olla kausikortti keskelle.

Joukkue:

Maalivahdit: Orestis Karnezis (Granada), Panagiotis Glykos (PAOK), Stefanos Kapino (Panathinaikos)

Puolustajat: Kostas Manolas (Olympiakos), Jose Holebas (Olympiakos), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Vangelis Moras (Verona), Giorgos Tzavellas (PAOK), Loukas Vyntra (Levante), Vasilis Torosidis (Roma)

Keskikenttäpelaajat: Alexandros Tziolis (Kayserispor), Andreas Samaris (Olympiakos), Giannis Maniatis (Olympiakos), Kostas Katsouranis (PAOK), Giorgos Karagounis (Fulham), Panagiotis Tachtsidis (Torino), Giannis Fetfatzidis (Genoa), Lazaros Christodoulopoulos (Bologna), Panagiotis Kone (Bologna)

Hyökkääjät: Dimitris Salpingidis (PAOK), Giorgos Samaras (Celtic), Kostas Mitroglou (Fulham), Fanis Gekas (Konyaspor)

Päävalmentaja: Fernando Santos