MM-jalkapallo 2014, lohko A – Meksiko

meksiko

Aiemmat MM-lopputurnaukset:

Meksiko on MM-turnausten vakiokävijä, sillä Brasilian kisat ovat jo maan 15. lopputurnaus. Meksiko on selvinnyt parhaimmillaan puolivälieriin toimiessaan kisaisäntänä vuosina 1970 ja 1986. Viimeiset viisi kertaa (1994, 1998, 2002, 2006 ja 2010) sen taival on päättynyt neljännesvälierissä.

Tie Brasiliaan:

Meksikon matka lopputurnaukseen oli varsin takkuinen. Se jäi karsintojen viimeisessä vaiheessa vasta neljänneksi USA:n, Costa Rican ja Hondurasin taakse. Näin ollen se joutui pelaamaan kisapaikasta Oseanian karsintojen voittajaa Uutta-Seelantia vastaan. Meksiko murskasi Uuden-Seelannin kaksiosaisessa jatkokarsinnassa yhteismaalein 9-3. Meksikon maaliseppona hääri Oribe Peralta, joka tykitti kahdessa ottelussa peräti viisi maalia.

Kenraaliharjoitus:

Meksiko-Portugali 0-1 (Foxborough, USA)

Asetelmat:

Surkeat MM-karsinnat pelanneen Meksikon jatkopaikkaputki on vaarassa, sillä se pelaa suhteellisen kovassa alkulohkossa. Lisäksi joukkueen viime vuosi oli kaoottinen, sillä sen peräsimessä nähtiin peräti neljä eri käskijää. Juuri ennen jatkokarsintaa puikkoihin hypännyt Miguel Herrera onnistui luotsaamaan Meksikon lopputurnaukseen, mutta nyt haaste kovenee huomattavasti.

Herrera peluuttaa joukkuettaan kolmella topparilla ja nousevilla laitapakeilla. Hän haluaa joukkueensa prässäävän ylhäältä, joten puolustuslinja ei voi jäädä alas makaamaan. Kun se entisen Barcelona-pelurin, maajoukkueen kapteenin Rafael Marquezin johdolla ei varsinaisesti häikäise nopeudellaan, joukkueen selustaan pelattavat pallot ovat sille myrkkyä. Niiden estäminen on avainkysymys Meksikon menestyshaaveiden kannalta.

Sen onneksi maalilla seisoo ranskalaisessa Ajacciossa pelaava tasokas Guillermo Ochoa, joka kykenee hinaamaan joukkuettaan vaikeilla hetkillä. Hyökkäyspäässä toiveet lepäävät kolmikon Peralta, Javier Hernandez ja Giovanni Dos Santos tehojen sekä laitapakkien aktiivisten nousujen varassa.

Meksiko tulee taistelemaan Kamerunin ja Kroatian kanssa tasapäisesti lohkon toisesta jatkopaikasta, mutta tiukkaa tekee.

Erikoista:

Karsintojen maalitykki, yhteensä 10 maalia tykittänyt 30-vuotias Oribe Peralta pelaa Brasiliassa vasta ensimmäisessä MM-lopputurnauksessaan. Hän ratkaisi vuoden 2012 olympiakullan Meksikon eduksi tehden loppuottelussa kaksi maalia Brasilian verkkoon.

Joukkue:

Maalivahdit: Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Ajaccio)

Puolustajat: Andres Guardado (Bayer Leverkusen), Paul Aguilar (America), Francisco Rodriguez (America), Miguel Layun (America), Hector Moreno (Espanyol), Rafael Marquez (Leon), Diego Reyes (Porto), Carlos Salcido (UANL Tigres)

Keskikenttämiehet: Hector Herrera (Porto), Jose Juan Vazquez (Leon), Carlos Pena (Leon), Luis Montes (Leon), Juan Carlos Medina (America), Isaac Brizuela (Cruz Azul), Marco Fabian (Cruz Azul)

Hyökkääjät: Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United), Raul Jimenez (America), Giovani Dos Santos (Villarreal), Alan Pulido (UANL Tigres)

Päävalmentaja: Miguel Herrera


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.