Suomen Suunnistusliitto on nimennyt vuoden 2018 parhaat suunnistustoimijat. Palkinnot jaetaan lauantaina Suunnistusseminaarin yhteydessä Kisakallion Urheiluopistolla.

Vuoden suunnistajaksi valittiin itseoikeutetuksi keskimatkan MM-hopeaa ja EM-kultaa viime vuonna voittanut Marika Teini. Vuoden pyöräsuunnistajaksi valittiin toisen kerran peräkkäin viime vuonna MM-kultaa pyöräsuunnistuksen yhteislähtökilpailussa saavuttanut Jussi Laurila.

Vuoden hiihtosuunnistajaksi nimettiin niin ikään toisen kerran peräkkäin, tällä hetkellä Bulgariassa ensi viikolla Turkissa alkaviin EM-kilpailuihin valmistautuva, viime vuoden sprintin EM-mitalisti Salla Koskela. Vuoden tarkkuussuunnistajaksi valittiin 21-vuotias Petteri Hakala, jonka meriitteihin kuuluu vuodelta 2018 tempon MM-kulta ja EM-pronssi.

Vuoden parhaat 2018

VUODEN SUUNNISTAJA – Marika Teini, keskimatkan MM-hopea, keskimatkan EM-kulta, maailmancupin 4.

VUODEN PYÖRÄSUUNNISTAJA – Jussi Laurila, yhteislähtökilpailun MM-kulta, MM-pitkän matkan 4., maailmancupin 5.

VUODEN HIIHTOSUUNNISTAJA – Salla Koskela, sprintin EM-pronssi, maailmancupin 3.

VUODEN TARKKUUSSUUNNISTAJA – Petteri Hakala, MM-tempon kulta, EM-tempon pronssi.

VUODEN VALMENTAJA – Arto Lilja, Salla Koskelan valmentaja, joka on ollut pitkään mukana nostamassa hiihtosuunnistajaa maailman kärkeen.

VUODEN SEURA – Espoon Akilles. Hyvin organisoitu talkootyötoiminta, aikuisten vahva ja erittäin aktiivinen harrastustoiminta, tasaista laaja-alaista kasvua vuodesta toiseen, aktiivinen mukanaolo liiton ja alueen toiminnoissa.

VUODEN SUUNNISTUSHENKILÖ – Mikko Eskola on tehnyt valtavan työmäärän Tampereen Pyrinnön toiminnan eteen, mutta myös alueellisella sekä liiton tasolla. Jakaa oppeja myös yli seurarajojen rakkaudesta lajiin. Erityisesti sprintissä uraauurtavaa työtä paikallisesta valtakunnalliselle tasolle.

VUODEN PR-TEKO – Kaisa Mäkäräinen ja Kalevan Rastin kuntorastit. Kaisa Mäkäräinen siivitti Kalevan Rastin kuntorastit uuteen kävijäennätykseen. Ampumahiihtäjä veti nimikkorasteilleen Joensuussa 636 suunnistajaa. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja Mäkäräinen lahjoittivat kumpikin jokaisesta ilmaiseen tapahtumaan osallistujasta kaksi euroa Kalevan Rastin juniorityöhön.

VUODEN OHJAAJA –Tiina Jussila on luonut Tampereen Pyrintöön aikuisten harrasteryhmän, jota hän vetää isolla sydämellä aikaansa säästämättä.

VUODEN RATAMESTARI – Velu Sipola on tehnyt Suomessa eniten arvokisojen ratamestarihommia viime vuosina. Hän on toiminut hiihtosuunnistuksen maailmancupin ratamestarina 2013, 2015 ja 2017. Takuumies Suunta 2000 kansallisissa sekä harjoituksissa.

VUODEN KARTOITTAJA –Jarmo Pikkarainen on tehnyt noin 35 vuotta työkseen suunnistuskarttoja. Työ on laadukasta ja luotettavaa. Pikkaraisen työ on vaikuttanut erittäin paljon muiden kartantekijöiden työhön ja jopa valmiiden karttojen laatuun. Pikkarainen on seurannut alansa kehitystä ja kehittynyt itse tekniikan mukana. Toimi tänä vuonna myös Lahti-Hollola Jukolan kartta- ja ratavaliokunnan puheenjohtajana.

KUNNIAMAININTA – Lahti-Hollola Jukola, Kaikkien aikojen isoin Jukolan viesti. Onnistunut tapahtuma kilpailullisesti, näkyvyyden ja viestinnän osalta, kuten myös taloudellisesti.

Lähde: Suunnistusliiton verkkosivut