Tässä sivustomme näkemys kisojen parhaista maalivahdeista, kun enää pronssiottelu ja finaali on pelaamatta

1. Manuel Neuer, Saksa

Bayern Munchenin ykkösvahti on ominaisuuksiltaan lähes täydellinen maalivahti. Huikea fysiikka, nopeat refleksit, sijoittuu ja lukee peliä erinomaisesti sekä pelaa jalalla kuin kenttäpelaaja. Toistaiseksi eleettömän virheettömät kisat. Torjunut Saksan finaaliin asti ja tehnyt huipputorjunnan aina kun sellaista on tarvittu. Neljännesvälierässä Algeriaa vastaan vei maalivahtipelin aivan uudelle tasolle toimien liberona ja katkoen vastustajan hyökkäyksiä rangaistusalueen ulkopuolella toistakymmentä kertaa.

2. Keilor Navas, Costa Rica

Espanjalaista Levantea seuratasolla edustava Navas päästi taakseen viidessä MM-ottelussa varsinaisella peliajalla vain kaksi osumaa, vaikka vastassa oli neljä huippumaata (Uruguay, Italia, Englanti ja Hollanti). Piskuinen Costa Rica eteni Navasin johdolla aina puolivälieriin saakka. Sielläkin kumiukko esitti tukun huikeita lähitorjuntoja masentaen Hollannin tähdet kerta toisensa jälkeen. Raja tuli kuitenkin vastaan rangaistuspotkukisassa, jossa Hollanti upotti kaikki neljä pilkkuaan.

3. Guillermo Ochoa, Meksiko

Ochoa on ruumiinrakenteeltaan ja tyyliltään Navasin kopio. Huikea lähitorjuja jää listalla kolmanneksi, koska Meksiko tippui jo neljännesvälierissä niin ikään Hollannille Ochoan huippupelistä huolimatta. Ochoa edusti viime kaudella Ranskan pääsarjasta pudonnutta AC Ajacciota, mutta sopimus umpeutui kesäkuun lopussa. Mies pelasi huikeiden MM-kisojen ansiosta itselleen hyvät asemat neuvottelupöydissä.