Golfin Euroopan kiertueella on pelaamatta kaksi kisaa ja finaali. Finaali ja ns. runkosarjan kisoista viimeinen pelataan Dubaissa. Tällä viikolla kisataan Iberian niemimaan lounaisosassa, kun vuorossa on perinteikäs Portugal Masters.

Mikko Korhoselle Portugal Masters on ollut menestyksekäs kisa. Paras sijoitus on vuoden 2016 kolmossija ja vuotta aikaisemmin hän oli yhdeksäs

Sijoitusten perkaaminen ei olisi kovinkaan hedelmällistä, jos kisaa ei elattaisi joka vuosi samalla kentällä, mutta Portugal Masters on jo vuosia kisattu Dom Pedro Victorian kentällä.

– Tämä on mukava paikka ja ihan ok kenttäkin, vaikka vähän menee osastolle resort. Tällä kisaviikolla asumme aina tässä kentällä, joten kaikki on helppoa ja toimii. Tämä on mukava viikko olla ja pelata, Korhonen sanoo tiedotteessaan.

– Finaali on tietysti kiikarissa ja pinnoja täytyy laittaa vielä taululle, jotta sinne pääsee. Koitetaan vetää hyvät pari viikkoa ja sitten katsellaan, missä ollaan.

Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat kiertueen pistelistalla peräkkäisillä sijoilla 54 ja 55. Molempien paikka finaalissa on enää sinettiä vailla valmis. Mukaan finaaliin selviytyy reilut 70 pistelistan parasta pelaajaa.

Ennen loppuhuipennusta Korhonen haki virtaa loppukiriin Espanjan auringossa.

– Lomat on lomailtu ja back in business.. Sain ihan hyvin virtaa tekemiseen, ja olin kyllä latauksen tarpeessa. Huomaa, että on ollut tavallista rankempi vuosi tämäkin, kun normaalin päälle tulee kaikki säätö ja paine, mikä tähän koronaan on liittynyt, hän kertoo.

– Salakavalasti se syö miestä ja huomaa, että muutaman viikon reissaaminen vie paljon enemmän energiaa kuin normaaliaikoina.

Portugal Mastersia voi seurata Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalvelun sekä V sportin kanavien välityksellä.