Suomen jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä Mikael Forssell antaa vuolaat kehut Huuhkajien kehitykselle päävalmentaja Markku Kanervan alaisuudessa.

Edelliset EM- ja MM-karsinnat sujuivat Suomelta kokonaiskuvassa mollivoittoisesti, mutta Markku Kanervan joulukuussa 2016 alkaneella päävalmentajakaudella suunta on ollut ylöspäin. Suomi päätti MM-karsinnat syksyllä 2017 neljään tappiottomaan otteluun (kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä). Tuosta alkanut tappioton putki venyi kahdeksaan otteluun ja päättyi vasta kesäkuun alussa Romanialle kärsittyyn tappioon.

– Rive Kanervalle täytyy nostaa hattua. Ennen häntä oli vähän haastavaa. Tuntuu, että hän toi joukkueeseen tasapainoa kaikin puolin. Ainakin puolustettiin tosi paljon paremmin. Näkee sen hänen pedanttisen jälkensä, tuntien myös hänen tapansa toimia, Forssell kehuu Viafreen haastattelussa.

Forssell teki A-maajoukkueelle 87 ottelussa 29 maalia, joilla hän pitää toista sijaa kaikkien aikojen tilastossa Jari Litmasen (32) jälkeen. Tätä taustaa vasten ei yllätä, että yksi toive Forssellilla Kanervan Huuhkajille on.

– Ainoa mitä toivon on, että Huuhkajat voisi olla ehkä hitusen rohkeampia vielä ja vähän nopeammin pelata pallo ylös, että uskallettaisiin myös hyökätä. Mutta kun tulokset ovat olleet tällaisia, niin se on hienoa katsoa, Forssell kertoi yleisölle O’Learys Bakersissa.

Suomi kaatoi Romania-tappion jälkeen Valko-Venäjän Tampereella 2-0. Uutta tappiotonta putkea Huuhkajat lähtee rakentamaan syyskuussa käynnistyvässä Nations Leaguessa.

Forssellin haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan Viafreessä.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.