Suomalaisen jalkapallon todellinen klassikko-ottelu, Haka-HJK, meni ylivoimaisesti Klubin piikkiin. HJK jauhoi toisella jaksolla Hakan puolustuksen palasiksi ja otti 4-1 voiton. Ottelussa nähtiin mielenkiintoisia pelaajavalintoja, sillä monta vuotta yhdeksi Suomen lupaavimmista maalivahdeista tituleerattu Hugo Keto teki Veikkausliigadebyyttinsä HJK:n maalilla. Valtteri Moren pelasi myös ensimmäisen ottelunsa Belgiasta paluunsa jälkeen.

Keto suoriutui tehtävästään hyvin, Morenilla jäi vielä parannettavaa. Joka tapauksessa on selvää, että Moren tulee olemaan HJK:lle arvokas pelaaja jo tällä kaudella, vielä arvokkaampi tulevilla kausilla.

– Parin päivän huili, lämmin sää ja kuiva kenttä, joka teki pallon liikuttamisen ja kuljettamisen hankalaksi, mutta pystyttiin silti hyökkäämään sujuvasti käytännössä hyökkäys toisensa perään edeten vastustajan boksiin. Tokalla jaksolla paine ja tilanteet sitten realisoituivat pilkuiksi ja maaleiksi. Nyt palautellaan pari päivää ja valmistaudutaan kohti Rovaniemen peliä, Toni Koskela arvioi ottelua HJK:n verkkosivuilla.

Haka on yhä sarjassa ilman voittoa. Oma verkko on heilunut kauden aikana ahkerasti – lisämurheita toi Niklas Fribergin loukkaantuminen. Kun Fribergin takareisi hajosi toisen jakson alussa, peli oli vielä 0-0. Kun vielä Hakan toinen aloittavaksi toppariksi kaavailtu Ville Starck on poissa pelistä koko loppukauden, verkot ovat Valkeakoskella aivan varmasti vesillä uusien pelaajien suhteen.

Veikkausliigan toisessa tiistain ottelussa Inter haki kolme pistettä Rovaniemeltä. Ottelun voittomaalin teki Benjamin Källman, joka ehti pelata paluuotteluaan vain noin minuutin ennen kuin verkko heilahti.