Jalkapallon kansainvälinen siirtoikkuna tarjosi tänä vuonna kesken kauden useita megaluokan siirtoja. Monessa tapauksessa kyse oli myös siitä, että monet pelaajat taustajoukkoineen sanelivat lähtöseuroilleen sen, että he lähtevät.

Pierre-Emerick Aubameyang lähti riitaisissa tunnelmissa Borussia Dortmundista Arsenaliin, ja Philippe Coutinho siirtyi Liverpoolista Barcelonaan. Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen nostaa nämä siirrot puheenaiheeksi sunnuntain valioliigastudiossa.

Erityisesti Aubameyangin toiminta ei kerää Rautiaiselta kiitosta.

– Kun katsotaan Dortmundin historiaa seurana sitä, mitä apua se on tarjonnut vuosien varrella Aubameyangille ja hän kieltäytyy tulemasta harjoituksiin ja lyö hommat läskiksi, niin se on anteeksiantamatonta seuraa ja faneja, logoa ja yhteisöä kohtaan. Se ei ole hyväksyttävää, hän sanoo Viasatille.

Coutinho teki siirtopyyntönsä ensimmäisen kerran jo kesällä, minkä jälkeen poti selkävammaa siirtoikkunan loppuun asti. Tammikuussa hänen kerrottiin loukanneen reitensä samoihin aikoihin, kun siirtoikkuna aukesi.

Rautiainen ennusti Coutinhon siirron jo syksyllä.

– Jos ihminen ilmoittaa julkisesti haluavansa tehdä jotain toista, niin ehkä olen niin vanhanaikainen ihminen, että kun puhutaan kiintymyksestä, niin se on osoitus siitä, että ajatukset ovat jo muualla, hän tuumaa.

Pasi Rautiainen puhuu aiheesta Viasatin valioliigastudiossa sunnuntain alkaen kello 16. Studion otteluna on Crystal Palace-Newcastle.

Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen. Katso tarkemmat tiedot www.viasat.fi/avoinviikonloppu.