Marokon supertähti on yksi jalkapallomaailman hiomattomista timanteista

© Kuva: Getty Images

Marokon joukkue ihastutti monet jalkapallon ystävät MM-karsintapeleissään viihdyttävällä ja nopealla pelillään. Tämän viihdyttävän pelin keskipisteenä ja ankkurina häärii 25-vuotias Hakim Ziyech.

Ziyechissä on monia perinteisen marokkolaisen jalkapalloilijan piirteitä, esimerkiksi hänen silkkisen pehmeä kosketuksensa palloon sekä hänen suoraviivainen ajattelutapansa hyökkäyksissä. Hänellä on kuitenkin myös monia muita huippupelaajan ominaisuuksia, jotka tekevät hänestä erityisen. Ziyechin pelisilmä on vailla vertaa. Hän pystyy puhkomaan puolustuksia laserintarkoilla pistosyötöillään, mutta osaa myös rauhallisesti rytmittää peliä keskikentän keskustassa.

Ziyech on syntynyt Hollannissa, mutta valitsi kuitenkin edustusmaakseen Marokon. Hän liittyi hollantilaiseen SC Heerenveeniin jo 13-vuotiaana. Kahdeksan vuotta myöhemmin hän pääsi tekemään ammattilaisdebyyttinsä Eurooppa-liigan ottelussa Rapid Bucarestia vastaan.

Vuonna 2014 Ziyech siirtyi peliajan perässä FC Twenteen, joka sijaitsee myös Hollannissa. FC Twentessä hänen uransa lähti nousuun. Hän pelasi kahden kauden aikana Twentessä 76 ottelua, joissa hän teki 34 maalia ja syötti huikeat 30 maalia. Kahden läpimurtokauden jälkeen ei ollut siis ihme, että Hollannin suurin seura, iso ja mahtava Ajax, kiinnostui Ziyechin otteista. 30. elokuuta 2016 siirto oli valmis. Ajax maksoi marokkolaisesta noin 10 miljoonaa puntaa.

Heti ensimmäisellä kaudellaan Ajaxissa mies jatkoi siitä, mihin oli Twentessä jäänyt. Kaudella 2016-2017 hän nousi välittömästi fanien suureksi suosikiksi takomalla 7 maalia ja 12 syöttöä Hollannin liigassa. Ziyech kuitenkin nousi koko jalkapallomaailman tietoon viimeistään viime kaudella. Marokkolainen taituri pommitti Hollannin liigassa yhdeksän täysosumaa ja syötti huimat 17 maalia. Tämä oikeutti Eredivisien parhaan pelaajan palkintoon.

Nyt hän jahtaa yhdessä Marokon kanssa unelmaansa MM-kisoissa. Marokko aloitti kisat 0-1 -tappiolla Iranille, mutta afrikkalainen joukkue voi silti vielä yllättää kaikki. Helppoa sen tie ei tule olemaan, sillä se kohtaa kahdessa jäljellä olevassa lohkopelissään Espanjan ja Portugalin.

Seuraa Hakim Ziyechiä tänään kello 15:00, ottelussa Marokko-Portugali.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.