Manchester United aloitti Valioliigan 1-2 -kotitappiolla Brightonia vastaan. Ottelu oli samalla uuden managerin Erik ten Hagin debyytti Valioliigassa.

United ei vahvistunut kesän aikana merkittävästi, eikä Cristian Eriksenin tulo joukkueeseen parantanut sitä tarpeeksi. Sky Sportsin asiantuntija ja ManU-legenda Gary Neville otti kärkevästi kantaa seuran tilanteeseen, rekrytointiin ja omistukseen.

– Tämä on ten Hagille shokki preseasonin jälkeen, mutta kaikki jotka näkevät Manchester Unitedin pelaajat, jotka hänelle on annettu, huomaavat, että tämä oli tutunkaltainen esitys ja ihmisten hänen yläpuolellaan olisi pitänyt tietää, että oli anteeksiantamaton tilanne antaa Erik ten Hagille tuo joukkue, Neville ryöpytti Skylla.

– Se olisi tarvinnut enemmän parantamista kuin mitä tehtiin. Siirtoikkunassa on vielä aikaa, mutta hän olisi tarvinnut 3-4 viikkoa enemmän aikaa heidän kanssaan työskentelyyn.

ManU hankki Eriksenin lisäksi mm. Lisandro Martinezin Ajaxista. Kyseessä on ten Hagin entinen pelaaja. Vaikka hankinnassa on hyvä tulkintamahdollisuutensa, näkee Neville tässäkin uhan.

– Olen huolissani rekrytoinnin jokaisesta elementistä. Hollantilaispelaajien hankintana luottaminen tarkoittaa sitä, että hankintaosastolla ei ole managerin luottamusta.

Neville myös pelkää, että pahinta ei ole edes nähty. Hänen mukaansa omistajan pitää vaihtua.

– On yleinen tunne, että jos saadaan Frenkie de Jong, olisi siirtoikkuna onnistunut. Ei olisi. He tarvitsevat enemmän kuin de Jongin. He eivät välttämättä saa häntä, vaikka toivon, että saavat, koska hän olisi tärkeä pelaaja valmentajalle. Seurassa nähdään paniikkia, koska paine tulee olemaan kova medialta ja faneilta.

– Glazerin perheen on tullut aika myydä seura. Se on nyt, Neville sanoi. ManU kohtaa kauden toisessa ottelussaan sunnuntaina vieraissa Brentfordin. Valioliiga nähdään Suomessa Elisa Viihde Viaplaylla ja V Sportin kanavilla.