Huuhkajat leireilevät parhaillaan Portugalissa ja kohtaavat maanantaina harjoitusottelussa Ruotsin. Yksi Huuhkajien mielenkiintoisimmista nimistä on Tomas Galvez.

Galvez on syntynyt Lontoossa ja asunut koko elämänsä Englannissa, mutta häneltä löytyy suomalaisia sukujuuria, joka mahdollistaa hänen edustamisensa Suomen riveissä. Galvez onkin käynyt läpi koko Suomen juniorimaajoukkuepolun.

17-vuotias Galvez siirtyi viime kesänä Watfordista Manchester Cityyn ja debytoi edustusjoukkueen riveissä joulukuussa pelatessaan harjoitusottelussa Gironaa vastaan. Muuten Galvez on pelannut pääasiassa U18-joukkueen kanssa.

– On tietenkin suuri kunnia saada kutsu A-maajoukkueeseen. Tämä on varmaankin urallani ensimmäinen varsinainen kerta, kun saan mahdollisuuden pelata ykkösjoukkueen kanssa. Toivottavasti näitä mahdollisuuksia tulee myös jatkossa. Toivon, että pystyn tekemään parhaani harjoituksissa ja ottelussa tehdäkseni mahdollisimman hyvän vaikutuksen, Galvez toteaa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

– Mahdollisuus edustaa Suomea on minulle kunnia. Minulla on tietysti paljon sukulaisia, jotka ovat Suomesta ja jotkut heistä asuvatkin Suomessa – haluan vain tehdä heidät ylpeiksi, vasen laitapakki kertoo.

Galvez on mukana ainoastaan Huuhkajien Ruotsi-ottelussa, joten hänet luultavammin nähdään Huuhkajien kokoonpanossa.

– Olen tekninen vasen laitapakki, tykkään nousta kentällä ylös ja laittaa keskityksiä boksiin. Tykkään myös puolustamisesta, oman maalin suojelusta ja nollapelien saavuttamisesta, Galvez taustoittaa pelityyliään.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Portugalissa maanantaina 9. tammikuuta Suomen aikaa kello 20.45. Ottelu on katsovissa suorana Yle Areenassa.

Elisa Viihde Viaplay esittää kaikki Valioliigan ottelut suorina lähetyksinä.

Lähde: Palloliiton verkkosivut