Maastohiihdon SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Inarissa naisten ja miesten viesteillä. Mestaruudet menivät Vuokattiin ja Jämiin.

Naisten viestissä ylivoimaiseen SM-kultaan hiihti Vuokatti Ski Team Kainuu. Miesten viestissä SM-kultaa niin ikään ylivoimaisella esityksellä juhli Jämin Jänne.

Vuokatti Ski Team Kainuun joukkueessa hiihtivät Vilma Nissinen, Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä. Kolmikko oli odotetusti tyytyväinen Suomen mestaruuteen.

– Yritin alusta asti lähteä pitämään kovaa vauhtia ja saada nousuun sellaisen eron tehtyä, että Eve saa lähteä rauhassa hiihtämään omaa osuuttaan. Suunnitelmien mukaan meni avausosuus, kommentoi Nissinen avausosuuttaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Se oli mukava paikka lähteä hiihtämään, ettei kukaan ollut selässä kiinni. Hiihtelin vaan, kiteytti toisen osuuden hiihtänyt Piippo.

– Neljääkymmentäviittä sekuntia pyysin ja sain enemmän, niin oli mukava hiihtää oma ankkuriosuus ja tuuletella maaliin, iloitsi Kähärä.

Hopealle naisten viestissä sijoittui Ikaalisten Urheilijat, jossa hiihtivät Hilla Niemelä, Katariina Lonka ja hurjan ankkuriosuuden hiihtänyt Krista Pärmäkoski. Pronssille sijoittui Vantaan Hiihtoseura, jossa hiihtivät Anni Kainulainen, Rebecca Immonen sekä niin ikään vahvan ankkuriosuuden hiihtänyt Jasmi Joensuu.

Miesten viestissä Jämin Jänne teki ankkuriosuudella merkittävän eron muihin ja tuuletteli maalissa viestikultaa. Joukkueessa hiihtivät Aku Nikander, Ristomatti Hakola, Markus Vuorela ja Lauri Lepistö.

– Minimivaatimus täytettiin. Imatran ja Puijon kanssa haettiin tänään sijoja. Tavoitteena oli, että jossain kohtaa Rise pääsee hiihtämään vähän Iivon kanssa, kommentoi avausosuuden hiihtänyt Nikander.

– Aku teki sen minkä piti. Hän toi vähän ennen Puijoa vaihtoon ja sain Iivosta seuraa. Tiesin kyllä, että jos Iivon perässä pysyn, niin me voitetaan, totesi toisen osuuden hiihtänyt Hakola.

– Ristomatti toi hyvällä paikalla vaihtoon. Sanoin Pertulle, että saat vetää, koska olen hiihtänyt tällä viikolla enemmän kilpaa. Perttu on sellainen ohjaaja-käsikirjoittaja, että sieltä voi tulla ihan mitä vain. Vaikka tuli pikku rako, niin ei uskaltanut ihan lyödä kaikkea peliin, summasi kolmannen osuuden hiihtänyt Vuorela.

– Ajattelin, ettei voi enää pilata sen jälkeen, miten hienosti pojat on hiihtänyt. Enkä pilannut, niin ollaan tyytyväisiä tähän, totesi ankkuriosuuden hiihtänyt Lepistö.

Hopealle hiihti hurjan nousun ankkuriosuudella tehnyt Imatran Urheilijat joukkueella Olli Ahonen, Ville Ahonen, Remi Lindholm ja Miro Karppanen. Pronssia nappasi Puijon Hiihtoseura joukkueella Joonas Sarkkinen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Arttu Heikkinen.

Inarin SM-kilpailut huipentuvat sunnuntaina naisten 30 kilometrin ja miesten 50 kilometrin väliaikalähtökilpailuihin vapaalla hiihtotavalla.

Elisa Viihde Viaplay ja V sport kanavillaan esittävät SM-hiihdot suorina lähetyksinä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote