NHL:n runkosarjan maalikuninkuuden voittanut Auston Matthews nousi Toronton suureksi sankariksi, kun Maple Leafs eteni voiton päähän jatkopaikasta.

Hallitseva mestari Tampa Bay tarjosi todella kovan vastuksen, mutta pienten marginaalien peli ratkesi siihen, että Matthews iski voittomaalin kolmannessa erässä. Ensimmäisen erän jälkeen näytti toiselta. Tampa Bayn tähtikaartiin Steven Stamkos ja Victor Hedman veivät joukkueensa 2-0 johtoon ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä John Tavares kavensi ja kolmannen erän alussa Toronto tasoitti ja meni vielä johtoon. Tampa tuli kuitenkin vielä tasoihin, mutta sitten iski jenkkitähti. Voittoluvut 4-3 antavat Torontolle mahtavan lähtökohdan katkaista nyky-dynastian lento kuudennessa ottelussa Tampassa.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki kauden pudotuspelit suorina lähetyksinä.