Kaksi ottelua, kaksi voittoa. Suomi sai Nations Leaguelle mahtavan startin, kun se kaatoi sekä Unkarin että Viron tyylipuhtaasti lukemin 1-0. Tiistain myöhäisillan Viro-kamppailu ei ollut pelillistä ilotulista, mutta naapurimaa pysyi hyvin poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta.

Teemu Pukin ohjuri yläkulmaan toi Suomelle tarvittavat kolme pistettä. Huuhkajat on kahden voiton myötä lohkonsa kärjessä, kun Unkari onnistui kaatamaan Kreikan tiistaina. Toimituksemme arvioi voitokkaan Viro-ottelun viisi parasta Huuhkaja-pelaajaa.

5. Paulus Arajuuri

Toppari on esiintynyt aina Turussa pelaamissaan maaotteluissa edukseen, niin myös nyt. Arajuuri voitti paljon pääpalloja sekä uskalsi avata peliä märällä kentällä maata pitkin. Todellinen joukkuepelaaja, joka pistää kroppaa likoon pelistä toiseen. Taidettiin häneltä nähdä jopa yhdet askelharhautukset.

4. Tim Sparv

Joukkueen kapteeni palasi avauskokoonpanoon miehen elkein. Antoi koko pelin ohjeita joukkuekavereilleen ja teki valtavan työmäärän keskikentän keskustassa. lähti pari kertaa hyviin nousuihin terävien syöttöjensä jälkeen. Sparv pelasi niin hurmoksessa, että yltyi jopa kerran kokeilemaan vasuriaan. Tällä kertaa laukaus leijui yli yläkulman.

3. Pyry Soiri

Ei ollut aivan niin näkyvä kuin Unkari-ottelussa, mutta upea syöttö Pukin voittomaaliin nosti osakkeita. Soiri on näiden otteiden myötä itsestään selvä pelaaja avauskokoonpanoon. Laituri uskaltaa haastaa jalalla sekä leikaten sisään että laidan puolelta.

2. Jukka Raitala

Kokenut puolustaja oli avainasemassa, kun Suomen maali sai syntynsä. Hän käynnisti koko homman. Oli muutoinkin hyökkäysuuntaan todella aktiivinen. Raitala on monipuolisuutensa ansiosta todella tärkeä palanen joukkuetta. Hänet pystyy heittämään puolustuslinjassa mille tahansa pelipaikalle.

  1. Teemu Pukki

Kaksi voittomaalia kahteen peliin on huippusuoritus. Nyt Pukki osui sellaisesta paikasta, jossa hän Unkari-pelissä ohjasi tolppaan. Nautti selvästi pelaamisesta ja jaksoi prässätä ylhäältä lähes koko pelin. Uskalsi haastaa ja haki hanakasti laukaisupaikkoja.