Lukko kohtaa CHL:n puolivälierissä saksalaisen Red Bull Münchenin tiistaina.

Lukon edellinen CHL-ottelu Bolzanoa vastaan jouduttiin perumaan raumalaisjoukkueen koronatartuntojen takia, mutta ensimmäisestä osaottelusta otettu 3-1-voitto riitti viemään Lukon jatkoon. Lukon tilanne pelaajiston suhteen ei ole juuri parantunut.

– Edelleen ne pelaajat ovat poissa, jotka olivat. Ainoastaan karanteenista vapautuneet ovat päässeet mukaan. Kokoonpanon suhteen meillä on erittäin haastava tilanne, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen avaa CHL:n tiedotteessa.

Lukko ja Red Bull München kohtasivat toisensa kaudella 2015-16 pudotuspelivaiheessa, ja tuolloin Lukko eteni otteluparista jatkoon. Virtasen mukaan edessä on kova haaste.

– München on äärimmäisen hyvä ja laadukas joukkue. Meidän on onnistuttava isolla rintamalla. Siitä tulee meille haastava päivä, mutta meidän pitää löytää yhteisöstä voimaa.

– He ovat molempiin suuntiin laadukkaita. Hyökkääjät ovat erittäin hyviä, taitavia ja nopeita. En ihmettele yhtään miksi he ovat Saksan liigan kärjessä.

Virtasen mukaan Lukon voima piilee yhteisessä tekemisessä ja yhteen hiileen puhaltamisessa.

– Meidän pitää luottaa yhteisöllisyyteen. Kokoonpanomme tulee olemaan erittäin nuori. Kollektiivinen voima, autetaan toisiamme ja tehdään yhdessä hommia, ovat aseitamme. Yksilövertailussa emme tule pärjäämään heitä vastaan.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta Lukko on valmiina taistelemaan ja pistämään kaiken likoon.

– Lähdemme reippaasti haastamaan Müncheniä. Reipas mieli, kovaa yritystä ja taistelua, Virtanen toteaa.

Lukon ja Red Bull Münchenin ottelu Kivikylä Areenalla alkaa kello 19.00.