Huuhkajat valmistautuu kohti tiistain ratkaisevaa MM-karsintaottelua Ranskaa vastaan rennoissa merkeissä. Maalivahti Lukas Hradecky kuittaili sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan pelatussa ottelussa loukkaantuneelle Robert Ivanoville.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli muovannut Suomen puolustuslinjan uusiksi, kun topparikolmikkona aloittivat Leo Väisänen, Daniel O’Shaughnessy sekä Robert Ivanov. Vuosikausia Suomen alakertaa johtaneet Joona Toivio ja Paulus Arajuuri aloittivat penkiltä, mutta Arajuuri korvasi ottelussa loukkaantuneen Ivanovin.

Ivanovin loukkaantuminen tuli sikäli harmittomassa tilanteessa, että hänen jalkansa kramppasi tuulettaessaan O’Shaughnessyn 3-1-maalia.

– Sellainen äänetön kommunikointi Joona ja Paukun kanssa on kasvanut vuosien mittaan aika isoksi, mutta tosi vähän se muuttui. Pakko nostaa hattua kaikille, jotka pelasivat kanssani puolustuslinjassa. Ja samalla Paukku tuli vaihdosta sisälle häviämättä ainuttakaan kaksinkamppailua ja voittamalla tärkeitä pääpalloja 75. minuutista lähtien, kun Ivanovin Robertilla kramppasi pohje tuuletuksesta, Hradecky nauraa hekotti lehdistötilaisuudessa.

– Ei ole ollut mitään vaikeuksia. Kivaa, että nuoret tulee kovaa sisään joukkueeseen ja osoittavat heti oman laatunsa ja oman tasonsa, Huuhkajien kapteenina ottelussa toiminut Hradecky jatkoi.

Suomella on isot panokset tiistaina, sillä Huuhkajat taistelee paikasta MM-jatkokarsintoihin. Hradecky odottaa innolla tulevaa koitosta.

– Tämä on uusi tilanne, mutta tämä on sellainen mitä olemme toivoneet. Meillä on kaikki omissa käsissä. Ei tämä joukkue tule mitään pelkoa osoittamaan, Hradecky heitti.

Huuhkajien MM-karsintoja voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan, Nelosen ja Ruutu+ tilausta edellyttävän Ruutu -palvelun kautta.