Lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarja alkaa tiistaina. Vastakkain ovat LP Viesti ja Pölkky Kuusamo.

Pölkylle finaalipaikka irtosi erikoisella tavalla, kun LP Kangasalan kausi loppui kesken välieräsarjan koronatartuntojen takia. Tämä oli Pölkyllekin vaikea pala käsitellä, mutta joukkue vältti karanteenit ja suuntaa nyt finaaleihin. Päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi Suplan SporttiRuutu-podcastissa alkavan finaalisarjan asetelmia.

– Lähdetään varmaan monien papereissa haastajana. Viesti oli meitä pikkaisen parempi runkosarjassa, ja keskinäiset pelit meni 1-2 heille. Siinä mielessä lähdetään hieman haastajana, mutta ei se yhtään vähennä meidän voitontahtoa. Kun pilliin vihelletään, niin me halutaan voittaa, Alatalo sanoi.

LP Viesti kukisti välierissä Hämeenlinnan Lentopallokerhon voitoin 2-1. Viestin kapteeni Noora Kosonen povaa finaalisarjasta viihdyttävää, ja odottaa joukkueeltaan myönteistä ilmettä kentällä.

– Toivon, että tulee hyvä finaalisarja, ja molemmat joukkueet pystyisivät pelaamaan oikeasti hyvää peliä, vaikka väsymys painaisikin. Me saatiin viime pelissä pidettyä oman joukkueen henki hyvin kasassa ja siten pelikin rullasi. Toivoisin, että saadaan pidettyä sama ilme kentällä, niin sitten ainakin tietää, että kaikki on antanut kaikkensa.

– Se on tärkeintä, että lähdetään yhtä palloa kerrallaan pelaamaan. Ei muistella menneitä, vaan keskitytään aina juuri siihen palloon. Pidetään päät pystyssä ja hyvä henki kentällä, on tilanne mikä tahansa. Näillä me lähdetään finaalisarjaan! Kosonen päätti.

Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Ensimmäinen finaali pelataan tiistaina Salossa. Suora lähetys ottelusta alkaa Ruutu-palvelussa kello 18.00.