Jari Litmanen iloitsi Helsingin jalkapalloklubin jatkopaikasta Eurooppa-liigassa.

– Hieno saavutus. Molemmissa otteluissa HJK nousi loistavaan tulokseen, voittoon ja tasapeliin, Litmanen sanoo.

HJK on hallinnut Suomen kenttiä pitkään. Se on voittanut viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta ja johtaa nytkin Veikkausliigaa.

– Tämä on pitkän työn tulos. Viisi vuotta putkeen on tullut kokemusta euro-peleistä, nyt tuli tälle täyttymys, Litmanen lisäsi Huuhkajien Twitter-tilillä.

Peli alkoi HJK:n kannalta katastrofaalisesti kun Louis Schaub iski kaksi maalia reiluun kymmeneen minuuttiin. Macoumba Kandjin kavennus vartin kohdalla tasoitti otteluparin tilanteeksi 3-3. Toisella puoliajalla Nikolai Alho laukoi vapaapotkusta HJK:n kiinni jatkopaikkaan ja Demba Savage varmisti asian hankkimastaan rangaistuspotkusta muutama minuutti ennen loppua. Rapidin 3-3 tasoitus jäi kosmeettiseksi ja HJK eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 5-4. Lohkot arvotaan perjantaina Monacossa.