Uusin Unibetin ”Kuninkaan puhe” -podcast ilmestyi juhlistamaan Ajaxin Mestarien liigan 25-vuotisjuhlia. Podcastissa Jari Litmanen muistelee Ajaxin aikojaan, niin ensimmäistä aikakautta kuin myös paluutaan Ajaxin riveihin Barcelonan ja Liverpoolin jälkeen 2002.

Myös toisella aikakaudella Ajaxilla oli erittäin nuori ja lupaava joukkue: Zlatan, Snijder, Van der Vaart, Heitinga, De Jong, Pasanen, Chivu…

– Se oli huikea ryhmä. Jo silloin aisti, että niistä nuorista tulee vielä jotain erityistä. Jos tuo joukkue olisi vaan päässyt jatkamaan yhdessä samalla tavalla kuin se Mestarien liigan voittanut ryhmä, niin siitä olisi varmasti tullut yksi Euroopan parhaita, joukkueen kapteenina toiminut Litmanen muistelee ”Kuninkaan puhe” -podcastissa.

Ajaxin silloisen joukkueen huiman lahjakkuuden ja taidon lisäksi ryhmä tunnettiin isoista egoista. Erilaisista ristiriidoista sai säännöllisesti lukea Hollannin mediasta. Kapteeni Litmasen iso tehtävä oli toimia liimana pelaajien välillä.

– Olin seuran sisällä tasapainottava hahmo hollantilaisten ja ulkomaalaisten välillä, sillä hollantilaiset pitivät minua hollantilaisena ja ulkomaalaiset ulkomaalaisena, Litmanen kertoo.

– Ja kun lähdin Ajaxista, niin aika paljonhan siellä alkoi myös tapahtua negatiivisia asioita, kun hollantilaisten ja ulkomaalaisten välille tuomani tasapaino hävisi, Litmanen sanoi ”Kuninkaan puhe” -podcastissaan.