Ruotsin naisten jalkapallon pääsarjassa Damallsvenskanissa oltiin lähellä ikävää tilannetta, kun Vittsjö GIK:ta uhkasi pudottaminen sarjaporrasta alemmas lisenssimääräysten takia.

Lisenssimääräysten mukaan Damallsvenskanin seuran kotikentällä pitää olla katsomossa vähintään 800 istumapaikkaa ja Vittsjö Idrottsparkilla istuimia on vain 640, eikä seura saanut kaudelle 2017 poikkeuslupaa.

Seura pisti pikavauhtia pystyyn keräyksen saadakseen kokoon varat tarvittaviin lisäistuimiin ja kokoon saatiinkin nopeasti 80 000 kruunua. Yksi mielenkiintoinen lahjoittaja oli toisen Damallsvenskan-joukkueen, Rosengårdin, amerikkalainen tähtipelaaja Ella Masar McLeod, joka lahjoitti keräykseen 650 kruunua ja paljon puhuvan kommentin.

– En ymmärrä mitä varten Ruotsin jalkapalloliitto on olemassa, ellei siellä voida auttaa heitä [Vittsjötä]. Liiton on aika astua esiin ja sanoa, että jos keräätte puolet, me maksamme toisen puolikkaan. Minusta se olisi normaalia, McLeod sanoi Sydsvenskanille.

Liitto ei kuitenkaan ehtinyt toimia, sillä keskiviikkona Hässleholmin kunta myönsi seuralle sen anoman 150 000 kruunun avustuksen ja istuimiin tarvittavat varat ovat nyt koossa.