Liigan kurinpitoryhmä on määrännyt Pelicansin Antti Tyrväiselle 12 ottelun pelikiellon torstain HPK-Pelicans–ottelussa tapahtuneesta tilanteesta. Tyrväinen on pelikiellossa 26.11.2016 asti.

Kurinpitoryhmän päätöksessä todetaan seuraavaa:

Kurinpitoryhmä toteaa, että jääkiekkoon kuuluvat myös kovat ja sääntöjen mukaiset taklaukset. Kurinpitoryhmä korostaa, että jääkiekossa tulee myös osoittaa vastustajan kunnioitusta, jolla tarkoitetaan muun muassa sitä, että haavoittuvassa asemassa olevan vastustajan taklaamisessa on käytettävä harkintaa. Kurinpitoryhmä toteaa, että käsiteltävänä olevassa tapauksessa Tyrväisellä on ollut riittävästi aikaa päättää miten taklauksensa suorittaa. Tyrväinen on osoittanut sääntöjen vastaisen taklauksen lisäksi tilanteessa täydellistä vastustajan kunnioituksen puuttumista. Pelikiellon kestoa harkitessaan kurinpitoryhmä on ottanut huomioon Tyrväisen menettelyn moitittavuuden sekä aiemmat päähän kohdistuneista taklauksista annetut rangaistukset. Kurinpitoryhmä pitää Tyrväisen erittäin kovalla vauhdilla suorittamaa päähän kohdistuvaa taklausta, jonka seurauksena taklattava loukkaantuu, seitsemän ottelun arvoisena tekona.

Tyrväiselle on määrätty pelikieltoa aiemmin Liigan kurinpitomenettelyssä kuluvan ja kolmen edellisen kauden aikana neljästi. Pelikiellosta kaksi viimeisintä on viime kaudelta päähän kohdistuvista taklauksista (tapaukset 4/2015–2016 ja 8/2015–2016). Tyrväisen kurinpitohistoria huomioiden pelikieltoa ankaroitetaan viidellä ottelulla.

Lähde: Liigan verkkosivut