Ilves ja KuPS pelasivat maalirikkaan 3-3-tasapelin B-lohkon päätösottelussa viime lauantaina Pirkkahallissa. Ilveksen Päävalmentaja Keith Armstrong joutui itse jättämään tuon ottelun väliin, mutta katsoi ottelun videolta myöhemmin.

– Tuossakin pelissä oli paljon hyvää. Pari tilannetta toki aiheutti jonkin verran hämmennystä ja erimielisyyttä Ilves-leirissämme. Esimerkiksi keskikenttäpelaajaamme Eero Kortetta taklattiin toisella jaksolla varsin törkeästi, jonka jälkeen tuomari ei edes puhutellut taklaajaa, Armstrong miettii Ilveksen sivuilla.

Korte selvisi ilman loukkaantumisia, mutta Ibrahim Köse ja Henry Ugwunna joutuvat huilaamaan tovin.

– Lisäksi toisen keskikenttäpelaajamme Ibrahim Kösen saama toinen keltainen kortti oli niin ikään vähintäänkin kyseenalainen. Köseä taklattiin rajusti keskialueella jalkapohjat edellä, jonka jälkeen mies konkkasi ulos kentältä ja kolautti tuskissaan Pirkkahallin seinää. Tuon jälkeen hän sai toisen korttinsa ja lensi suihkuun. Köse ei olisi pystynyt jatkamaan peliä muutenkaan, sillä taklauksen takia tulleen nilkan nivelsidevamman vuoksi hän on poissa pelikentiltä 2-3 viikkoa. Tuollaiset taklaukset voivat päättää pelaajien uria. Jos tuomari ei puutu näihin taklauksiin, niin kuka sitten? Tuomarien pitäisi myös suojella pelaajia kentällä, painottaa Armstrong.

Ilveksen uusi hyökkääjähankinta, 25-vuotias nigerialainen Ugwunna, loukkaantui viime lauantain Liigacup-ottelun toisella jaksolla. Hän väänsi polvensa harmittoman näköisessä tilanteessa ja kävi alkuviikosta magneettikuvissa. Tulokset selviävät aivan lähiaikoina.

– Ugwunnan tilanne näyttää aika pahalta ja mitä luultavimmin edessä on leikkaus. Erittäin harmittava tilanne miehen itsensä ja koko joukkueen kannalta, kommentoi ”Keke”.