Ilves sai kesäkuussa kaivattua täydennystä maalivahtiosastolleen, kun nuorisomaajoukkueista tuttu Markus Ruusu siirtyi Jyväskylästä Tampereelle.

Ruusulla oli alun perin vielä kausi jäljellä sopimusta JYP:n kanssa. Alkavan kauden kattava vuokrasopimus Ilvekseen tuli ajankohtaiseksi, kun JYP:n maalivahdin paikat alkoivat täyttyä.

Ilveksessä Ruusulla onkin luvassa iso mahdollisuus. Tavoitteet alkavaksi kaudeksi ovat selkeät.

– Kokonaisvaltainen kehittyminen on se isoin juttu. Haluan ottaa sen seuraavan stepin uralla ja sen takia tänne halusinkin. Haluan kantaa vastuuta Liigassa ja näyttää kynteni siellä. Haluan pelata paljon, Ruusu linjaa Ilveksen verkkosivujen haastattelussa.

Antti Lehtonen, 24 ja Markus Ruusu, 20, muodostavat hyvin Ilveksen nuorekkaaseen linjaan sointuvan veskarikaksikon. Ilveksen joukkueen keski-ikä on tällä hetkellä 23 vuotta.

– Monenlaista jätkää siellä on kopissa. Se on aika hauskaakin, kun on paljon suunnilleen saman ikäisiä jätkiä kopissa – tullaan hyvin juttuun. Sitten siellä on kokeneempiakin äijiä kertomassa meille nuoremmille viisauksia ja vähän rauhoittelemassa meitä. Minun mielestä meillä on aika hyvä yhdistelmä joukkueessa, Ruusu hymyilee.

Ilveksen joukkue on nuori, mutta potentiaalinen. Maalivahti Ruusu uskoo joukkueen myös lunastavan potentiaalinsa.

– Uskon, että meillä on yllätysvalmis joukkue ja hyvät saumat ketä vastaan vaan. Aika näyttää, mutta me tehdään kaikki sen eteen, että pärjätään.

Lähde: Ilveksen verkkosivut