Australian rallin kärki on kahden ajopäivän jälkeen todella tasainen. Sebastien Ogier on siirtynyt johtoon, Kris Meeke on perässä 0,3 ja Jari-Matti Latvala 2,6 sekuntia.

Avauspäivän jälkeen Latvala oli kärjessä ja Ogier 4,6 sekuntia takana. Toisena päivänä Latvala ei ajanut yhtään pohja-aikaa ja Ogier oli nopeampi kolmella pätkällä neljästä. Sunnuntaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta ja 69 kilometriä, joten pei ei ole vielä pelattu.

– Viimeisellä pätkällä ajoin yhden kohdan hiukan leveäksi ja siinä meni aikaa, kaikki oli pelissä. Pölyä oli paljon, mutta ei se meitä isosti haitannut. Kova hinku on taistella vielä voitosta täällä. Ero ei ole suuri ja mahdollisuuksia yhä on, Latvala totesi WRC.comille.

– En ajanut viimeisiä pätkiä ihan kaikki pelissä, koska pölyä oli paljon enemmän kuin kuvittelin. Oli hiukan hankala ylipäätään päästä ajorytmiin, Ogier puolestaan totesi.

Meeken kakkossijaa tässä kohtaa voi pitää melkoisena yllätyksenä.

– On hienoa olla kilpailun kärjessä ja ajo on tuntunut tosi hyvältä koko ajan. Olen ajanut limitin tuntumassa, mutta en sen yli, Meeke kommentoi ennen lauantain viimeistä pätkää.

Viimeisellä pätkällä hän kuitenkin hävisi Ogierille 2,7 sekuntia ja putosi kakkoseksi. Meeke kävi jostain syystä EK:n jälkeen todella kuumana, eikä suostunut antamaan kommentteja medialle.