E-lohkon voittaja Ranska kohtaa neljännesävälierissä F-lohkosta toisena joukkueena jatkoon päässeen Nigerian tänään kello 19 Suomen aikaa.

Ranska aloitti turnauksen vakuuttavasti kahdella voitolla. Se kukisti avausottelussaan Hondurasin helposti 3-0 ja toisessa kamppailussaan Sveitsi kaatui lukemin 5-2. Ecuadoria vastaan maalinteko oli kuitenkin suurin ongelma lukuisista paikoista huolimatta. Nuorella Juventus-tähdellä Paul Pogballa oli muutama avopaikka viedä ”Les Bleus” johtoon, mutta viimeistely oli heikkoa.

Vuoden 2006 finalistille jatkopaikka ei tullut yllätyksenä. Neljä vuotta sitten Etelä-Afrikassa Raymond Domenechin ”kriisijoukkue” jäi alkulohkoon, mutta nyt Didier Deschampsin ryhmä on ollut yksi parhaista eurooppalaisista joukkueista Brasiliassa. Joukkueen hyökkäyspää on ollut todella tehokas. Karim Benzema, Olivier Giroud, Mathieu Valbuena ja Antoine Griezmann ovat kaikki vakuuttaneet ja keskikentältä Pogba ja Blaise Matuidi ovat tukeneet hyökkäyksiä todella hyvin.

Nigeria selvityi pudotuspeleihin F-lohkosta, jossa se pelasi avausottelunsa tasan 0-0 Irania vastaan. Bosnia ja Hertsegovinan Nigeria kukisti erittäin räikeiden tuomarivirheiden värittämässä ottelussa 1-0 ja lohkokierroksen viimeisessä kamppailussaan se hävisi Argentiinalle 3-2. Nigerian Ahmed Musa oli todella hyvä Argentiinaa vastaan ja iski molemmat nigerialaisten maalit.

Ranska lähtee otteluun ehdottomasti ennakkosuosikkina ja afrikkalaisjoukkueiden surkea MM-esiintyminen saa luultavasti jälleen jatkoa.