Kuvat Bilbaosta torstai-illan Eurooppa-liigan ottelun Athletic – Spartak Moskova liepeiltä eivät jätä paljoa arvailujen varaan. Verissä päin olevia kannattajia ja täysi kaaos.

Kun Spartakin ultrafanien mellakoidessa vielä menehtyi yksi poliisi, niin mitta alkoi tulla täyteen myös Espanjan La Ligan osalta.

– Venäläisten ultrafanien ei olisi koskaan pitänyt saada matkustaa Bilbaoon. Osa heistä on viranomaisten tuntemia ja jo siitä syystä ei ole yllätys, että jouduimme todistamaan hankaluuksia.

– Kaiken kukkuraksi pahin mahdollinen tapahtui, ihmishenki on menetetty ja sitä ei voi korjata, La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas jyrisi AS:n mukaan.

Tebas painotti ottaneensa kannattajien käyttäytymisen useaan kertaan esille niin UEFA:n kuin FIFA:n kanssa ja peräsi kattojärjestöiltä vastuuta.

– Kaikkein vakavimmat viimeaikaiset tapahtumat on nähty eurooppalaisissa kilpailuissa. Espanjassa meillä ovat nämä asiat hallinnassa, mutta kun ultrat matkustavat toisiin maihin, niin nämä barbaarit tulevat vieläkin väkivaltaisemmiksi.