Suomalaisessa naishiihdossa suurimmat otsikot ovat keränneet Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että Anne Kyllönen ja Laura Mononen ovat ajamassa kaksikon ohi. Mitäs sanot tästä, sivustomme asiantuntija Lauri Hollo.

– Sanon että se on pelkästään hyvä asia. Kollenin tämän päivän 30 kilometrin kilpailu oli palkintopallille kivunneelta Kyllöseltä aivan fantastinen, samoin Monoselta. Hänelle viitossija oli uran paras maailmancupissa. Tämä osoittaa kuinka laaja taso meillä tällä hetkellä on. Hyvänä päivänä kuka vain näistä neljästä naisesta taistelee jopa palkintopallisijoituksista.

– Pärmäkoski ja Niskanen hiihtivät itselleen tällä kaudella aika tyypilliset ihan hyvät, mutta aika tasapaksut hiihdot. Pärmäkoski oli seitsemäs ja hävisi Monoselle kahdeksan sekuntia, Niskanen oli 11:s ja tuli maaliin 25 sekuntia Pärmäkoskea hitaampana. Kyllä tätä vallanvaihdosta voi pitää aika yllättävänä, toki kyse oli vain yhdestä kilpailusta. Ja vapaallahan Niskanen on ollut meikäläisistä paras tällä kaudella.

Therese Johaugin meno oli jälleen jäätävää, miten hän voi olla noin kova?

– Ihan uskomatonta kyytiä heti alusta asti. Hän karkasi jo parissa minuutissa muilta, eikä kenelläkään ollut rahkeita seurata yhtään. On ihan uskomatonta, miten hän voi olla näin ylivoimainen, liki neljä minuuttia kaikkia muita nopeampi! On sitä ylivoimaa vaikea käsittää ja selittää, kun mukana olivat kuitenkin maailman parhaat hiihtäjät.

Suomalaisilta kuitenkin mainio kokonaispanos.

– Erinomainen. Sijat 3, 5, 7, 11 ja 20. Norjalaisten viisi parasta olivat 1, 2, 4, 8 ja 12. Suomen naiset ovat selkeästi maailman toiseksi paras maajoukkue tällä hetkellä ja se on hieno juttu.

Ruotsalaiset ja venäläiset tuntuvat olevan aika pihalla, mitä ajatuksia?

Charlotte Kalla oli kuudes, toiseksi paras ruotsalainen 34:s. Vain yksi venäläinen oli 20 parhaan joukossa, 18:s. Näillä mailla on nyt menossa melkoinen alamäki ja sukupolvenvaihdos. Siellä on paljon töitä tehtävänä, että Norjan ja Suomen ero saadaan kiinni.

– Kyllä tässä on vahvat merkit siitä, että he eivät ehdi kollektiivisesti huipulle Lahden 2017 MM-kisoihin mennessä. Norjalaiset ja suomalaiset tulevat juhlimaan siellä. Oli hienoa, että Anne Kyllönen pystyi murtamaan tänään norjalaisrintaman. Mutta muistettava on sekin, että Lahteen mennessä eräs Marit Björgen palaa jälleen laduille kiusaamaan muita, joten kyllä MM-näkymät tällä hetkellä kovin norjalaisilta näyttävät.