Kaksipäiväisen Vuokatin Aateli Racen kolmeosainen rullahiihtokilpailu avattiin 1,6 kilometrin mittaisella Vuokatinvaaran nousulla. Prologin kovinta vauhtia naisissa piti Laura Mononen ja miehissä Matti Heikkinen.

Alkupäässä matkaan lähtenyt Kaisa Mäkäräinen sai pitää pitkään kärkipaikkaa hallussaan, mutta lopulta Mononen kiilasi ohi 17,3 sekunnilla. Mäkäräinen johti Monosta vielä puolivälissä kolmella sekunnilla.

– Ajattelin puolivälin jälkeen, että aika tiukalle Kaisan kanssa menee. Otin tarkoituksella alkujyrkän vähän kevyemmin, sillä tässä nousussa pitää loppuun asti jaksaa tehdä töitä. Loppukin on vielä aika paha, joten siinäkin saa tehtyä eroa vielä aikaiseksi, Mononen kertoo.

Toiseksi sijoittunut Mäkäräinen oli tyytyväinen nousutaipaleeseensa.

– Alla on muutama vauhtikestävyys-, muttei maksimiharjoitetta. Vähän pystymetsästä viime vuoden muistilla siis mentiin, hän naurahti.

Miesten parasta vauhtia pitänyt Matti Heikkinen kukisti toiseksi tulleen Iivo Niskasen 3,5 sekunnilla. Heikkinen oli tyytyväinen vauhtiinsa.
– Pientä harjoituskankeutta oli havaittavissa, mutta ihan hyvää kyytiä taisin tulla. Kova harjoitus on kisasta tärkeintä antia, mutta tietenkin suuntaviivan tästä saa, sillä olen paljon harjoitellut yksin, hän pohti.

Akillesjännevammansa jälkeen vahvan loppukauden viime talvena tehnyt Lari Lehtonen jäi kärjestä 8,9 sekuntia ja oli kolmas.

Lähde: tiedote