Mestarien liigan finaalista tuli lopulta Barcelonan juhlaa. Juventus rimpuili mukana minkä pystyi, mutta lopulta katalaanien konetta ei sekään pystynyt pysäyttämään.

Loppunumerot 3-1 Barcalle, maalintekijöinä Ivan Rakitic, Luis Suarez ja Neymar, Juven tasoituksen iski Alvaro Morata.

Pelin jälkeisissä voitonjuhlissa huomio kiinnittyi tavanomaisten bileiden ohella ainakin kahteen asiaan: Suarez jutusteli kentällä kännykkään kesken juhlien, ja toppari Gerard Pique, joka kirmasi vimmaisesti hyökkäyksen kärkenä toisella puoliajalla, saksi minuuttitolkulla talteen toista maaliverkkoa.

Koripallossa korisukan leikkaaminen mestarien muistokaappiin on tavanomainen tapa, ja Barca-toppari yrittää selkeästi vakiinnuttaa käytäntöä myös futispuolelle: Pique nimittäin on tehnyt saman saksitempun ainakin vuoden 2011 voittoisan Mestarien liigan finaalin sekä 2012 EM-finaalin jälkeen.

Helsingissä on ensi keskiviikkona tilaisuus kuulla livenä muistoja kymmenen vuoden takaiselta Mestarien liigan voittajalta. Sami Hyypiä on nimittäin muistelemassa Liverpoolin ”Istanbulin ihmettä” Casinon sporttibaarissa klo 18.30.