Suomessa on tuskailtu vuosien varrella usein UEFA:n stadionvaatimusten kanssa eurocupien kotipelien osalta. Tilanne on toki monella paikkakunnalla parantunut, mutta Ruotsista voi ottaa mallia siitä miten tapahtuu nopeasti.

Östersunds FK voitti Ruotsin cupin tänä keväänä ja sai sen myötä paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. Kotikenttä Järnkraft Arena ei täytä UEFA:n vaatimuksia, mutta Östersundissa ei jääty tuskailemaan tilannetta.

Kunta panostaa 2-2,5 miljoonaa euroa stadioniin, jotta ÖFK pääsisi pelaamaan heinäkuussa alkavat karsintapelit omalla kotikentällään.

– Se on aika luonnollista, jos on Allsvenskanissa pelaava joukkue, joka lähtee pelaamaan Eurooppaan, kuittaa ÖFK:n puheenjohtaja Daniel Kindberg Aftonbladetille.

Östersundin kunta on nyt ilmoittanut, että stadionin olosuhdeparannuksia ei vain tehdä, vaan ne myös valmistuvat ajoissa ennen Eurooppa-liigan 2. karsintakierrosta.

– Keskusteluyhteys Östersundin kunnan kanssa on ollut mahtava. Olemme löytäneet hyvän ratkaisun areenan kehittämiseksi siten, että se nousee [UEFA:n] neljänteen kategoriaan, Kindberg kiittelee.

Seura osallistuu itse rahoitukseen merkittävältä osalta, joten koko kustannus ei mene kunnan piikkiin.