Suomalaisen jalkapallon kuningas Jari Litmanen nimeää ”Litmanen 10” -kirjassaan kymmenen tärkeää pelikaveriaan. Tosin lista on enemmän muotoa kymmenen ja lisänumero, sillä tutun kymppilukeman lisäksi pari pelaajaa saa erikoismaininnan.

Litmasen lista on aikamoinen ”who is who” tietyltä jalkapallon aikakaudelta. Tietysti miehen seuratkin olivat peliuran parhaassa vaiheessa melkoiset: Ajax oli Litmasen aikaan Euroopan absoluuttisella huipulla, samoin Barcelona ja Liverpool. Myös pelikaverien kansainvälinen kirjo on merkittävä: on Brasiliaa, Tanskaa, Hollantia, Englantia, Portugalia, Espanjaa ja Ruotsia. Lisänumeropuolella pääsee listalle myös kaksi suomalaispelaajaa.

Litmanen muistuttaa myös, että lista voisi olla pitempikin. Pitää paikkansa, sillä jos katselee Litmasen sen ajan joukkueiden nimilistoja, saadaan aika vaikuttava kokonaisuus aikaan.

Jari Litmasen lista ”Litmanen 10” kirjasta pelikavereista:

Dennis Bergkamp (Ajax)
Tyylikäs ja tehokas maalintekijä.
Frank Rijkaard (Ajax)
Yksi monipuolisimpia pelaajia, mitä minä muistan. Osasi puolustaa, rakentaa ja tehdä maaleja.
Michael Laudrup (Ajax)
Yksi upeimpia pelaajia, jonka osaan nimetä ja jonka kanssa olen pelannut.
Rivaldo (Barcelona)
Eräs parhaimmista pelikavereista ja oman sukupolveni pelaajista. Mieletön vasen jalka.
Luis Figo (Barcelona)
Yksi parhaista pelikavereistani. Voimakas kuljettaja, joka pelasi illasta toiseen huipputasolla.
Xavi (Barcelona)
Pelasin yhdessä nuoren Xavin kanssa, mutta jo silloin hän oli erityinen pelaaja. Hänestä tuli yksi 2000-luvun parhaista keskikenttäpelaajista.
Michael Owen (Liverpool)
Maalintekijä. Haistoi paikat ja viimeisteli varmasti.
Steven Gerrard (Liverpool)
Pelasin Gerrardin kanssa, kun hän oli nuori. Erityinen pelaaja jo silloin: voimakkaat juoksut, voimakkaat laukaukset. Yksi Liverpoolin historian suurimmista pelaajista.
Zlatan Ibrahimovic (Ajax)
Hän oli vasta matkalla tähtiin. Hän kasvoi myöhemmin yhdeksi maailman vaarallisimmista keskushyökkääjistä. Isokokoiseksi pelaajaksi nopea, taitava ja liikkuva.

Lisänumerot:
Lisäksi erityismaininta kaksikolle Markus Törnvall ja Sami Hyypiä. Samin kanssa sain pelata MyPassa, Liverpoolissa ja vuosikausia A-maajoukkueessa.

Lähde: Litmanen 10 -kirja