FC Lahti hankki keskikentälle latvialaisen Eduards Emsisin. Skonton kasvatti on pelannut aiemmin Latvian lisäksi Armeniassa ja saavutti siellä myös euro-otteluja. Uusi haaste Lahdessa innostaa kovasti.

– Ensi kaudessa on mukavasti haastetta sekä minulle että joukkueelle. Minulle uusi maa ja uusi joukkue tuovat varmasti pieniä lisähaasteita alkuun, mutta minun pitää olla valmis kaikkeen ja haluan työskennellä sen eteen, että saavutamme tavoitteet, Emsis kertoi FC Lahden verkkosivuilla.

– Kentällä vahvuuksiani ovat rauhallisuus pallon kanssa ja olen myös hyvä lukemaan peliä. Tarpeen vaatiessa olen myös hyvä taklaamaan ja riistämään palloja takaisin. Viime kaudella oli ylä- ja alamäkiä, mutta tärkeintä oli, että sain pelata ilman isoja loukkaantumisia. Pelasin paljon maajoukkueessa ja kasvoin paljon pelaajana.

Mahdollisesti FC Lahden fanaattisten kannattajien maine on kiirinyt tulokkaan korviin? Joka tapauksessa hän korostaa fanien merkitystä ja naulaa tulevaisuuden tavoitteensa.

– Tulen Lahteen mielelläni ja haluan pelata seuran kannattajille jokaisen hetken. Kannattajat tekevät pelistä elävän. Heidän kanssaan voimme saavuttaa paljon ja heidän tuella saamme itsestämme ulos kaiken potentiaalin. En malta odottaa, että saavutamme jotain suurta yhdessä tällä kaudella, Emsis kertoo FC Lahden sivuilla.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ottaa uuden tulokkaan vastaan innoissaan. Zenelin mukaan Emsis tuo joukkueeseen paljon lisäarvoa. Zeneli kehuu Emsistä erittäin analyyttiseksi ja älykkääksi pelaajaksi.