Kroatia kukisti A-lohkon toisen kierroksen kamppailussa Kamerunin lukemin 4-0.

Ottelun alku sujui täysin Kamerunin kontrollissa, mutta vaarallisia tilanteita se ei pystynyt rakentamaan. Kuin varkain Ivica Olic pääsi iskemään lähietäisyydeltä Kroatian 1-0 johtoon 10. peliminuutilla pallon pyörittyä hetken Kamerunin rangaistusalueella Kroatian aikaisen keskityksen jälkeen.

40. minuutilla Kamerun koki ratkaisevan kolauksen. Alex Songin hermo petti, ja hän löi todella typerästi Kroatian Mario Mandzukicia selkään punaisen kortin arvoisesti. Ensimmäinen jakso oli muuten tilanneköyhä, eikä huippupaikkoja Olicin maalin lisäksi nähty.

Ottelu ratkesi lopullisesti 2-0 maaliin toisen jakson alussa. Ivan Perisic katkaisi Kamerunin maalivahdin Charles Itandjen heikon avauksen, kuljetti kohti maalia ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

Mandzukic puski suoraan kulmapotkusta tilanteeksi 3-0 61. minuutilla. Sama mies oli asialla reilut kymmenen minuuttia myöhemmin, kun hän viimeisteli Eduardon laukauksen jälkitilanteesta loppulukemiksi 4-0.

Näin Kamerunin jääminen alkulohkoon varmistui. Kroatia puolestaan taistelee alkulohkon viimeisellä kierroksella kahdesta jatkopaikasta Brasilian ja Meksikon kanssa.